-A A+

İstanbul Gravürleri Sergisi Kadırga Sanat'ta

Kadırga Sanat Galerileri, Galeri Kalem Güzeli koleksiyonundan derlenen 61 eserlik ‘İstanbul Gravürleri’ sergisini ziyaretçilerine açtı.

27 Aralık 2020
İstanbul Gravürleri Sergisi Kadırga Sanat ta

11 Ocak 2021 tarihine kadar açık olacak sergi, sanatseverlere kadim İstanbul’un toplumsal yaşamı, gelenek görenekleri ve kültürel değerleri hakkında ipuçları veriyor. Kadırga Sanat Galerileri’nin ‘Şeker Ahmet Paşa’ salonunun açılış sergisi olan ‘İstanbul Gravürleri’ sergisinde toplam 61 eserin bulunduğu İstanbul’un çeşitli semtlerinden oluşan gravürler arasında Philippe François Baron de Gudenus’a ait, bakır baskı tekniğinde, sonradan elle renklendirilmiş, 6 adet gravüründen oluşan ‘Gudenus Panaroması’ da yer alıyor. Panaromanın ilk bölümü Galata’dan Haliç kıyıları, ikinci bölümü Üsküdar, Dolmabahçe ve Tophane, üçüncü bölümü ise Eyüp, Tersane ve Kasımpaşa kıyıları ve çevresini göstererek, Üsküdar’dan Eyüp’e kadar geniş bir İstanbul panaroması sunuyor.
“İstanbul Gravürleri”
Kentin günlük yaşamı, fiziki, sembolik ve imgesel yapısı hakkında bilgiler vermektedir. İstanbul kent gravürleri yapıldığı dönemin tarihini belgeler. Bu gravürler kendinden önceki geçmişten izler taşırken; günümüze de bir takım kültürel kodların ipuçlarını bırakır. Bu tarihi belgeler bize sadece kentin simgelerini, anıtsal yapı veya doğal çevreyi değil, toplumsal yaşam, gelenek ve kültür hakkında da ipuçları vermektedir. Anı belgelemenin yanında keşfe, bilime ve tarihe ışık tutan bu gravürler aynı zamanda sanatçıların estetik algı ve bakış açılarını da kattığı sanat eserlerine dönüşür, çeşitli bilimsel, edebi ve tarihi kitaplarda da yer alır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin