-A A+

Kano ve Kürekler Şampiyonluk İçin Haliç'in Sularında Yarıştı

Fatih Belediyesi iki gün süren Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Fetih SporFest’in heyecanlı final yarışmalarına ev sahipliği yaptı.

30 Mayıs 2022
Kano ve Kürekler Şampiyonluk İçin Haliç in Sularında Yarıştı

Fatih Belediyesi ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Fetih SporFest, Haliç'te bulunan Fatih Belediyesi Kano ve Kürek Sporları Merkezi'nde 35 üniversiteden 594 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Festivale Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler, pek çok üniversite öğrencisi, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 2 gün süren festivalde 6 farklı branşta kıyasıya mücadele yaşanırken sporcular; koşu, okçuluk, kürek, dragon bot, kano ve yelken yarışlarında gerek bireysel gerek takım halinde yarıştı. 35 üniversiteden 594 sporcunun katıldığı festivalde genç sporcular birbiriyle kıyasıya rekabet etti. Festival sonunda düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Ödül Töreni'nde çeşitli branşlarda ödül kazanan sporcuları Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler tebrik etti.
"HALİÇ SU SPORLARI İÇİN GİZLİ BİR HAZİNE"
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Turan, "İlk defa burada, bu düzeyde üniversiteler arası bir faaliyette bulunduk. Su sporları için özellikle Haliç bölgesi İstanbul'da gizli bir hazine, henüz ortaya çıkartılmış bir yer değil. Gençlik ve sporla uğraşmış biri olarak, tesis olmadan spor ve sportif faaliyetler gelişmez. İşte burada Haliç'imiz tabii ki vardı ama ufak da olsa bir tesis olmasaydı bu faaliyetleri yapamazdık. Tabii ki burayı güzelleştiren şey tesisle beraber Türkiye'nin her yerinden gelen gençler. İnşallah umut ediyorum ki önümüzdeki, bundan sonraki yıllarda da federasyonumuzla birlikte bu organizasyonu gelenekselleştiririz. Fethin yıldönümünde burada beraber olduk. Hepinizi tekrar yürekten tebrik ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri takdim edildi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin