-A A+

Kânuni Sultan Süleyman Han, 458. Vefat Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

Süleymaniye Camii'nde gerçekleştirilen anma programında Kânuni Sultan Süleyman Han, kabri başında dualarla yâd edildi. Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara çorba ikramı yapıldı.

7 Eylül 2024
Kânuni Sultan Süleyman Han, 458. Vefat Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

Kânuni Sultan Süleyman Han, Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından biri olarak vefatının 458. yılında Süleymaniye Camii’nde düzenlenen törenle anıldı. Anma programı padişahın türbesi başında okunan dualarla başladı ve Fatih Belediyesi’nin organize ettiği çorba ikramıyla cami avlusunda devam etti.

Programa katılan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Süleymaniye Camii’ne gelerek Kânuni Sultan Süleyman Han’ın ruhuna dualar etti. Türbe ziyareti ile devam eden etkinlikte Kânuni’nin Osmanlı’ya kazandırdığı büyük miras bir kez daha hatırlandı. Anma töreni sonrası cami avlusunda toplanan kalabalığa Fatih Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı. Tarihî ve manevi atmosferiyle bu anlamlı mekânda düzenlenen tören katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kânuni Sultan Süleyman Han, 1520-1566 yılları arasında Osmanlı tahtında bulunarak iç politikada ve fetihlerle Osmanlı İmparatorluğu’nun en parlak dönemlerinden birini yaşatmıştır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süleymaniye Camii’nde dualarla anıldı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin