-A A+

Kapalıçarşı Eski Günlerine Dönmeye Hazırlanıyor

İstanbul’un gözdelerinden biri olan Kapalıçarşı, iki yıldır etaplar halinde devam eden kapsamlı restorasyon süreciyle eski günlerine dönüyor.

21 Mart 2023
Kapalıçarşı Eski Günlerine Dönmeye Hazırlanıyor

Fatih Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Kapalıçarşı kat maliklerinin güçlü bir protokolle başlattığı restorasyon çalışması sürüyor. Anıtlar Kurulu ve Bilim Kurulu ile birlikte yürütülen çalışma 100 kişilik bir ekiple yapıldı. Restorasyon kapsamında Kapalıçarşı çatısı tamamen onarılırken, atık su ve temiz su kanalları değiştirildi. Deprem güçlendirme, üstyapı, altyapı, çatı, beden duvarları ve tavanlardaki kalem işi çalışmalarında ise sona gelindi. Çarşının kalan bir kısmında süren güçlendirme çalışmaları devam ederken, 21 kapıda restorasyon tamamlandı. Elektrik ve fiber kablolarının yenilenmesinin ardından estetik bir görüntü kazandırmak için kabloların muhafaza edilmesi yönündeki çalışmalar ise devam ediyor.


Kapalıçarşı, İstanbul’un en işlek bölgesinde kurulmuş dünyanın ilk alışveriş merkezlerinden biridir. 45 bin metrekare kapalı alana inşa edilmiştir. 65 sokak üzerinde 3600’den fazla dükkân ve 25 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. 14 hana sahip olan Kapalıçarşı 1460’da Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulmuş ve devam eden yıllarda sürekli genişlemiş ve geliştirilmiştir. 22 ayrı kapısı olan bu dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşısı 563 yıldır İstanbul’un ticaret merkezidir.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin