-A A+

Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı Ziyaretçilere Açıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Mart’tan bu yana kapalı olan Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı düzenlenen törenin ardından misafirlerin ziyaretine açıldı.

2 Haziran 2020
Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı Ziyaretçilere Açıldı

Kapalıçarşı’nın açılışı Nuruosmaniye Kapısı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş ve esnaflar katıldı. İl Müftüsü Prof. Dr. Maşalı’nın duasıyla gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şunları kaydetti; “Kadim çarşımızı 1 Haziran itibariyle tekrar hizmete açıyoruz. Artık kontrollü sosyal hayat diye tanımladığımız yeni bir hayat başlıyor. Koronavirüs salgını ile mücadelede takdire şayan bir noktaya geldik. Ama her şey bitmedi. Uzun zamandır evde kaldık, sabrettik, millet devlet el birliği yaptık ve güzel neticeler aldık. Kontrollü sosyal hayat diye tanımladığımız bu günlerde yine mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Vali Yerlikaya, Başkan Turan ve beraberindekiler Kapalıçarşı’yı gezip, esnafı selamladıktan sonra Mısır Çarşısı’nın açılışını gerçekleştirmek üzere Dua Meydanı’na geçti. Burada yine İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından yapılan duanın ardından çarşıyı gezen İstanbul Valisi Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan esnafla selamlaşarak, hayırlı işler diledi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin