-A A+

Karagöz Oyunu Sergisi Başkan Turan'ın Katılımıyla Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde Açıldı

Nusret Çolpan Sanat Galerisi'ndeki "Yar Bana Bir Eğlence" Karagöz Oyunu Sergisi'nin açılışı Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın teşrifi ve değerli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

9 Mart 2024
Karagöz Oyunu Sergisi Başkan Turan ın Katılımıyla Nusret Çolpan Sanat Galerisi nde Açıldı

"Yar Bana Bir Eğlence" Karagöz Oyunu Sergisi'nin açılışı Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın teşrifi ve değerli sanatçıların katılımıyla Nusret Çolpan Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Başkan Turan, Karagöz ve Hacivat olmadan bir Ramazan ayının düşünülemeyeceğini vurgulayarak serginin 7'den 70'e herkesin keyifle ziyaret edebileceğini belirtti.

Fatihli Karagöz ustası Hayâlî Küçük Ali'nin 50. vefat yılı anısına düzenlenen sergide Anadolu'nun köklü geleneği olan Karagöz'e dair zengin bir koleksiyon izleyicilerle buluşuyor. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgiyle izlediği geleneksel Karagöz oyunu eğlenceli diyalogları ve geçmişten günümüze gündelik hayatın tüm karakterlerini konu ediniyor. UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ilan edilmiş ustaların elinden çıkmış Karagöz tasvirleri de "Yar Bana Bir Eğlence" sergisinde sergileniyor. Sergi 28 Nisan tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin