-A A+

Karınca Eğitim Birimleri Geleneksel Zanaatlar Üzerine Eğitimlerini Sürdürüyor

Karınca Eğitim Birimleri Fatihliler için Tokat Baskı Atölyesi düzenleniyor.

19 Kasım 2023
Karınca Eğitim Birimleri Geleneksel Zanaatlar Üzerine Eğitimlerini Sürdürüyor

Fatih Belediyesi Karınca Eğitim Birimleri'nin düzenlediği Tokat Baskı Atölyesi, katılımcılara kendi ürünleri ve eşyaları üzerine özgün tasarımlar yapma imkanı sunuyor. Tokat baskı özel bir el sanatı olup katılımcılara bu sanatın inceliklerini öğrenme ve yaratıcılıklarını ürüne yansıtma fırsatı sağlıyor. Eğitimler geleneksel yöntemlerin yanı sıra modern dokunuşları da içeriyor. Katılımcılar atölyede kendi tasarımlarını oluşturmanın keyfini yaşıyorlar.

Tokat Yazması

Tokat'ta köklü bir geçmişi olan Tokat yazmacılığı özgün desenleri ve geleneksel motifleriyle dikkat çeker. Bu el sanatı bez ve çeşitli kumaşlar üzerine basılan Tokat yazmalarının kadınlar tarafından özenle işlenerek süslendiği "kâğıt içi" adı verilen bir yöntemle Tokat merkezinde üretilir. Buna ek olarak bölgede yaygın olan bir diğer yazma çeşidi olan "kandilli" de bulunmaktadır. Her ilçenin kendine özgü desenleri ahşap kalıplar kullanılarak oyma sanatıyla elde edilir. Usta kalıpçılar el işçiliğiyle istenilen desenleri veya motifleri ahşap kalıplara işler.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin