-A A+

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi'nden Profiterol Atölyesi: Lezzetin İncelikleri

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, GastroSanat’ta düzenlediği profiterol yapımı atölyesinde katılımcılara hamur, krema ve sos yapımı ile ilgili püf noktalarını öğretip saklama koşulları hakkında bilgi verdi.

15 Ağustos 2024
KARINCA El Emeği Eğitim Birimi nden Profiterol Atölyesi: Lezzetin İncelikleri

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, GastroSanat’ta düzenlediği atölyelerle sanat ve lezzeti bir araya getirmeye devam ediyor. Düzenlenen profiterol yapımı atölyesi katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Atölyede katılımcılara öncelikle profiterol yapımının temel taşı olan pate a choux hamurunun hazırlanışı ve pişirme teknikleri aktarıldı. Ardından lezzetli bir profiterol için kritik öneme sahip olan krema yapımı detaylarıyla ele alındı. Katılımcılar kremanın doğru kıvamını yakalama ve profiterol toplarının içini doldururken dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgilendirildi.

Atölyenin bir diğer önemli aşaması profiterol sosunun hazırlanışı oldu. Farklı tarifler ve kullanım alanlarıyla katılımcıların dikkatini çeken bu bölümde sosun ideal kıvamını elde etmenin incelikleri anlatıldı. Atölye profiterollerin nasıl saklanması gerektiği ve farklı servis önerileriyle tamamlandı.

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi’nin düzenlediği bu atölye katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler sunarak lezzetli profiteroller yapmanın püf noktalarını öğretmeyi hedefledi. Atölye sonunda katılımcılar edindikleri bilgilerle kendi mutfaklarında bu tatlıyı hazırlamanın heyecanını yaşadı. Eğitim birimi önümüzdeki dönemde de benzer atölyelerle farklı lezzetleri sanatla buluşturmaya devam edecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin