-A A+

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi'nden Ramazan Tatları: Osmanlı'dan Günümüze Şerbet Geleneği Silivrikapı'da Yaşatıldı

Fatih Belediyesi KARINCA El Emeği Eğitim Birimi’nin Ramazan’a özel düzenlediği etkinlikte, Osmanlı’nın köklü içecek kültürlerinden şerbetler konuşuldu, Ramazan şerbeti ise uygulamalı olarak hazırlandı.

15 Mart 2025
KARINCA El Emeği Eğitim Birimi nden Ramazan Tatları: Osmanlı dan Günümüze Şerbet Geleneği Silivrikapı da Yaşatıldı

Fatih Belediyesi KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, geleneksel mutfak kültürünü yaşatmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi. Silivrikapı Eğitim Birimi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Osmanlı mutfağının önemli bir parçası olan şerbetlerin tarihî ve kültürel önemi ele alındı. Katılımcılar Osmanlı döneminde bayram, düğün, doğum gibi özel günlerde misafirlere ikram edilen şerbetlerin yapımı ve kullanım alanları hakkında bilgi edindi.

Şerbetin Osmanlı saray mutfağındaki yerinden halk arasındaki tüketim alışkanlıklarına kadar geniş bir çerçevede ele alındığı etkinlikte demirhindi, limon, gül, reyhan gibi geleneksel malzemelerle hazırlanan şerbetlerin üretim teknikleri de katılımcılarla paylaşıldı. Tatlandırıcı olarak şeker ve bal kullanılan, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen şerbetlerin ferahlatıcı etkisi ve sağlık açısından faydaları da anlatıldı.

Etkinlik kapsamında Ramazan şerbeti yapımına da yer verildi. Katılımcılar Osmanlı mutfağının köklü içeceklerinden biri olan bu özel içeceğin hazırlanışını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Şerbetin kıvamı, tat dengesi ve servis önerileri üzerine yapılan sohbetlerle etkinlik zenginleştirildi.

Fatih Belediyesi KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, geleneksel mutfak kültürüne yönelik etkinliklerine devam ederek unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri ve geçmişin gastronomik mirasını günümüzle buluşturmaya devam ediyor.

FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web
Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin