-A A+

Küçük Langa Caddesi Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Aksaray Mahallesi'nde yer alan Küçük Langa Caddesi Çeşmesi'nin restorasyonu kapsamında kaldırım kotu altında kalan özgün kurna ve ayna taşı gün yüzüne çıkarıldı; mevcut olmayan oturma sekileri ise yeniden imal edildi.

13 Ağustos 2024
Küçük Langa Caddesi Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Çeşme, Şah-u Geda Camii yakınında Küçük Langa Caddesi üzerinde yer almakta olup üzerinde kitabesi bulunmadığından inşa tarihi ve yaptıranı hakkında bilgi bulunmamaktadır. Almaşık duvar örgüsüne sahip olan çeşme kare planlı ve haznelidir.

Restorasyon çalışmaları kapsamında çeşme üzerindeki ekleme ve niteliksiz müdahaleler temizlendi. Bitki ve yüzey temizliği yapıldıktan sonra derz onarımları gerçekleştirildi ve eksik bölümler taş ve tuğla ile tamamlandı. Kaldırım kotu altında kalan özgün kurna ve ayna taşı ortaya çıkarıldı, mevcut olmayan oturma sekileri yeniden imal edildi. Çatısı yenilenen çeşmenin çevresinde düzenleme çalışmaları yapıldı ve çeşme yeniden suyuna kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin