-A A+

Kültürel Miras Envanterimizi Hazırlıyoruz

Binlerce tescilli kültür varlığa sahip Fatih’te, eserlere sahip çıkmak, yarınlara aktarmak adına; restorasyon uzmanı, mimar, şehir plancısı, sanat tarihçisi ve arkeologlar ile kültürel miras envanteri hazırlanıyor.

8 Nisan 2021
Kültürel Miras Envanterimizi Hazırlıyoruz

10 binin üzerindeki tescilli kültür varlığını barındıran, bu özelliğiyle Türkiye’de en çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Fatih’te kültürel miras envanteri oluşturuluyor. Külliyeler, camiler, saraylar ve sarnıçların yanı sıra geleneksel konut mimarisine sahip sokak ve mahallerin de bulunduğu Fatih’te, bu hazineye sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Fatih Belediyesi tarafından “Kültürel Miras Envanteri” projesi yürütülüyor. Restorasyon uzmanı, mimar, şehir plancısı, sanat tarihçisi ve arkeologdan oluşan çalışma ekibi sahada tespit çalışmalarını yaparken yapıların güncel durumlarını fotoğraflıyor ve daha sonra gerekli araştırmaları yapıyor. Yapılan tüm çalışmalar da Fatih Coğrafi Bilgi Sistemi’ne aktarılıyor. Çalışma ekibini sahada ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, kolaylıklar diledi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin