-A A+

Kum Tepsisi İle Terapi Uygulamaları Başladı

Yavuz Selim Yaşam Merkezimizde hizmet vermekte olan uzman psikologlarımız, dünyada en çok kullanılan terapi yöntemlerinden biri olan, çocuk ve aileyi doğal ortamlarında gözlemleme ve kendiliğinden iyileştirme fırsatı sağlayan “Kum Tepsisi Terapisi” uygulamalarına başladı.

1 Ocak 2021
Kum Tepsisi İle Terapi Uygulamaları Başladı

Yavuz Selim Yaşam Merkezimiz Uzman Psikologlarından Yasemin Güler, “Kum Tepsisi Terapisi” ile ilgili bilgiler vererek, “Bu uygulama sözel olmayan bir terapidir. Özellikle 8 yaş üstü çocuklara, ergen ve yetişkinlere, çiftlere, gruplara ve ailelere uygulanır. Kum tepsisi; kum ve yüzlerce, hatta binlerce minyatürden oluşur. Minyatürler bizim için kişinin kendi iç dünyasını somutlaştırıp, dışavurumunu sağlar. Danışan istediği kadar minyatür seçerek, iç dünyasını duygu ve düşüncelerini, kum ve minyatürler eşliğinde tepsiye yansıtır. Bu süreç çoğunlukla bilinçli olmayan bir şekilde gerçekleşir. Dolayısıyla çocuk bilinç dışındaki bir takım travmalarını, yaralarını gün yüzüne çıkarmış, onlarla yüzleşmiş, farkındalık kazanmış ve problemlerini çözmüş, çatışmalarını halletmiş olur. Böylece de iyileşme sağlanır. Bizim yüksek oranlarda olan duyu ve düşünce bozuklukları dediğimiz psikotik durumlar dışında da bütün sorun alanlarında kullanılır. Özellikle de ailede kayıp ve yas gibi durumlarda içe dönük çekingen ve takıntılı olan çocuklarda bu terapi oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Kum tepsisi terapisini, onaylı bir kum tepsisi terapistinden gerekli eğitimlerini almış süper vizyonlarını tamamlamış ruh sağlığı alanında çalışan kişiler uğrayabilir” dedi.

Yavuz Selim ve Fındıkzade Yaşam Merkezlerinde ücretsiz olarak hizmet veren psikologlarımızdan randevu almak için 0212 521 53 63 numaralı telefondan Fatih Belediyesi Kadın, Aile ve Eğitim Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin