-A A+

Kutlu Fethin 571. Yılı, Başkan Turan'ın Katılımıyla “Fetih Yürüyüşü” Programında Coşkuyla Kutlandı

İstanbul’un Fethi’nin 571. yılı, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın katılımıyla Saraçhane Parkı’nda düzenlenen “Fetih Yürüyüşü” ile kutlandı. Mehteran takımının eşlik ettiği yürüyüş, vatandaşların yoğun ilgisiyle coşkulu geçti.

30 Mayıs 2024
Kutlu Fethin 571. Yılı, Başkan Turan ın Katılımıyla “Fetih Yürüyüşü” Programında Coşkuyla Kutlandı

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın teşrifiyle, Fatihli vatandaşların yoğun katılımıyla İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümüne özel olarak Mihrimah Sultan Camii önünden Saraçhane Parkı’na kadar süren “Fetih Yürüyüşü” programı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Program mehteran takımının da eşlik ettiği yürüyüşle, Fatihli vatandaşların ilgisi ve katılımıyla adeta bir bayram havasında geçti. Başkan Turan, konuşmasında fetih gününe dair önemli noktalara değinerek “Kutlu güne binaen gemiler karadan yürütüldü, yıkılmaz denilen surlar yıkıldı, İstanbul fethedildi ve tarihin akışı değişti" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında ise “Destansı zaferimizin 571. yılı kutlu olsun” diyerek bu önemli günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Program mehteran takımının gösterisiyle sona erdi ve vatandaşlar, bu tarihî günü büyük bir sevinçle kutlamanın gururunu yaşadı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin