-A A+

"Lezzet Ustası Kadınlar Yarışıyor" Yemek Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Fatih Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “Lezzet Ustası Kadınlar Yarışıyor” yemek yarışmasında jürinin değerlendirmesiyle dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldı.

14 Eylül 2022
Lezzet Ustası Kadınlar Yarışıyor  Yemek Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Fatihli amatör mutfak meraklısı kadınlar, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yaptıkları lezzetli yemeklerle yarıştı. İki kategoride düzenlenen “Lezzet Ustası Kadınlar Yarışıyor” yarışmasının ilk dalı El Açması Börekler ve Hamur İşleri’ne toplam 84 yarışmacı katıldı. Hamur Tatlıları kategorisinde ise 72 yarışmacı mücadele ederken toplam katılımcı sayısı 156’ya ulaştı. Uğur Girdik, Sefa Sabırlı, M. Fatih Kalaycıoğlu, Haydi Altay, Rüzgar Sünbül ve Abdullah Kargılı’nın jüri üyesi olduğu yarışmada El Açması Börekler ve Hamur İşleri kategorisinde Nermin Özbek birinci, Yeter Kavak ikinci ve Nergis Vatansever üçüncü oldu. Hamur İşi Tatlılar kategorisinde ise Zeliha Kahraman birinci ve Emine Gümüş ikinci olurken dereceye giren üçüncü isim Nesrin Kurtiş olarak belirlendi. Yarışmanın ödül töreni Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Her iki kategoride de 1'incilere 10 bin, 2'ncilere 7 bin 500, 3'üncülere ise 5 bin TL para ödülü ile plaket ve madalya verildi.
“HANIMEFENDİLER OLMASA BU YARIŞMANIN BİR KIYMETİ YOK”
Yarışmanın ödül töreninde değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı’mız Mehmet Ergün Turan, “Gerçekten güzel bir yarışma oldu, güzel sonuçlar ortaya konulmuş, tebrik ediyorum. Geleneksel Türk mutfağının zenginliğini tanımak bakımından da bizlere bir fikir vereceğine ve mutfağımızı en güzel şekilde tanıtacağına inanıyorum. İstanbul’umuzun, ülkemizin damak zenginliğini, maharetli ellerle en güzel şekilde ortaya koyan hanımefendilere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yarışmaya katılan hanımefendiler olmasa bu yarışmanın kıymeti yok, şeflerimiz olmasa biz de bu lezzetleri tartamayız. Bunun için kıymetli şeflerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin