-A A+

Lübnan Başkonsolosu'ndan Başkan Turan'a Ziyaret

Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ı ziyaret etti.

9 Eylül 2020
Lübnan Başkonsolosu ndan Başkan Turan a Ziyaret

Yeni göreve başlayan Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Prof. Dr. Halid Tedmuri ile birlikte Başkan M. Ergün Turan’ı ziyaret etti. Lübnan’ın Trablusşam şehri ile eski Eminönü Belediyesi’nin kardeş olduğunu belirten Mazen Kabbara, “Trablusşam bir Osmanlı kenti. Tıpkı Fatih gibi, pek çok Osmanlı ve Türk eserlerine sahip bir şehrimiz. TİKA bu şehrimizde birçok eseri restore etti. Şu an TİKA tarafından Lübnan-Türk Kardeşlik Parkı’nın yapımı da devam ediyor. Kozmopolit bir ülkeyiz ancak vatandaşlarımızın Türkiye sevgisi çok farklı. Vizeler kalktığında 2 buçuk milyon vatandaşımız Türkiye’ye geldi. Bizler iki ülke arasındaki bu gönül bağını daha da kuvvetlendirmek ve ilişkileri geliştirmek için Fatih Belediyesi ile ortak projeler geliştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan M. Ergün Turan, iki ülke arasındaki diyalogların gelişmesi adına projeler geliştirmeye ve desteklemeye her zaman hazır olduklarını belirterek, inşallah pandemi sürecini geride bıraktıktan sonra güzel işler yapacaklarına inandığını dile getirdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin