Medrese Davutpaşa'da Akademik Başarı: Güldane Nalbantoğlu Yüksek Lisansını Tamamladı

Güldane Nalbantoğlu, Biruni Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda başarıyla tamamladığı yüksek lisans tezini çalışmalarını yürüttüğü Medrese Davutpaşa’ya armağan ederek vefa dolu bir jest gerçekleştirdi. Nalbantoğlu, bu tarihî mekanda sağlanan çalışma imkanlarının akademik başarısına büyük katkı sunduğunu ifade etti.

28 Eylül 2024
Medrese Davutpaşa da Akademik Başarı: Güldane Nalbantoğlu Yüksek Lisansını Tamamladı

Medrese Davutpaşa tarihî ve ilim dünyasına sunduğu katkılarla dikkat çekerken bu kez yeni bir başarı hikâyesine daha ev sahipliği yaptı. Biruni Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Güldane Nalbantoğlu, akademik kariyerinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Tezini başarıyla savunan Nalbantoğlu, çalışmalarını gerçekleştirdiği Medrese Davutpaşa’ya bir vefa gösterisi olarak tezinin bir nüshasını hediye etti. Bu tarihî mekân yalnızca bir medrese olmanın ötesinde akademik bir merkez olarak da değerini pekiştirdi.

Fatih Belediyesi tarafından yönetilen ve tarihî yapısıyla bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapan Medrese Davutpaşa önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Fizyoterapi alanında gerçekleştirdiği araştırmalarla adından söz ettiren Güldane Nalbantoğlu, bu merkezde çalışmalarını yürütmüş ve akademik kariyerinde büyük bir adım atarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Biruni Üniversitesi’nde yürüttüğü çalışmalar ona bu alanda derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmış; tez savunmasını başarıyla tamamlayarak yüksek lisans unvanını almaya hak kazanmıştır.

Nalbantoğlu’nun çalışmaları fizyoterapi alanında yeni yaklaşımları ve uygulamaları ele alırken Medrese Davutpaşa’nın sağladığı çalışma ortamı bu başarıya ulaşmasında önemli bir etken olmuştur. Tezini Medrese Davutpaşa’ya armağan eden Nalbantoğlu, bu tarihî mekanda çalışma fırsatının kendisi için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Tez savunmasını tamamladıktan sonra duygularını paylaşan Nalbantoğlu, şunları söyledi: “Uzun süredir Medrese Davutpaşa’da çalışıyorum. Hem çalışma ortamı hem de tarihî değeri ile bu mekânda ilimle iç içe olmak benim için çok özel bir fırsat oldu. Tez yazım sürecinde bana sunulan imkanlar için Fatih Belediyesi’ne teşekkür ederim,”.

Medrese Davutpaşa akademik kariyerini sürdürenler için yalnızca bir çalışma mekanı değil, aynı zamanda tarihî derinliklere uzanan bir ilim yuvasıdır. Güldane Nalbantoğlu’nun akademik başarısında bu mekanın sunduğu ilham dolu ortamın rolü büyüktür. Bugün de bilim insanlarının önemli çalışmalarına ev sahipliği yapan Medrese bu misyonunu sürdürmektedir.

Fatih Belediyesi ilim ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesine yönelik projelerini devam ettirerek Medrese Davutpaşa’nın bilim dünyasında daha fazla kullanılabilir olmasını hedefliyor. Güldane Nalbantoğlu’nun akademik başarı öyküsü bu anlamda gelecekte pek çok akademisyene ilham kaynağı olacaktır.

Fatih’in en önemli tarihî mekânlarından biri olan Medrese Davutpaşa yıllar boyunca pek çok akademik çalışmaya ve ilim faaliyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Bugün de bilimsel çalışmaların merkezi olma özelliğini sürdürmekte ve akademisyenler tarafından tercih edilmektedir. Hem tarihî dokusu hem de sunduğu çalışma imkanları ile Medrese Davutpaşa geçmişin mirasını günümüz akademik dünyasıyla buluşturmaya devam etmektedir.

Güldane Nalbantoğlu’nun başarı hikayesi Medrese Davutpaşa’nın tarihî önemini bir kez daha gözler önüne sererken ilimle uğraşanlara ilham vermektedir. Tezinin bir nüshasını Medrese’ye armağan eden Nalbantoğlu, bu anlamlı jestiyle mekanın ilim dünyasındaki yerini onurlandırmıştır.

Medrese Davutpaşa, Fatih Belediyesi’nin desteğiyle bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmayı sürdürerek akademik başarılarla dolu yeni hikâyelere tanıklık etmeye devam edecektir.