-A A+

Mevlâna İdris Anısına Düzenlenen Resim Yarışmasının Ödül Töreni Silivrikapı FANÇO'da Gerçekleştirildi

Mevlâna İdris'i anmak amacıyla Silivrikapı FANÇO'da düzenlenen resim yarışması onun mirasını canlı tutmayı ve çocuk edebiyatına yaptığı katkıları yeni nesillere aktarmayı hedefliyor.

14 Haziran 2024
Mevlâna İdris Anısına Düzenlenen Resim Yarışmasının Ödül Töreni Silivrikapı FANÇO da Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi şair, çocuk edebiyatçısı, mizah ve deneme yazarı Mevlâna İdris’in vefatının 2. yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik düzenledi. "Mevlâna İdris Masal Günü" adıyla tertip edilen etkinlik onun duygu dünyamıza bıraktığı mirası hatırlamak, Türk ve çocuk edebiyatına olan katkılarını yâd etmek ve düşünce çizgisini yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte Mevlânâ İdris’in kardeşi H. Salih Zengin ve dostu Turan Kuşlakçı, İdris’in kişiliği, dostluk yönü ve çocuk edebiyatına olan katkıları hakkında konuşmalar yaptı. Konuşmalarında Mevlâna İdris’in edebi kimliğine ve çocuklara olan sevgisine dikkat çektiler.

Çocuklara sanat ve edebiyat dolu bir gün yaşatılan program kapsamında jüri başkanlığını ressam Cemal Toy’un yaptığı canlı performans resim yarışması düzenlendi. Açık havada gerçekleştirilen yarışmada 100 çocuk Mevlâna İdris’in “Balonlu Kirpi” masalını yeniden resmetti. Profesyonel masal anlatıcıları tarafından çocuklara anlatılan masal onların hayal gücünü harekete geçirdi ve çocuklar masaldan ilham alarak kendi resimlerini çizdi.

Yarışma sonunda 12 çocuk Yüksek Performans Ödülü’ne, 6 çocuk Vay Canına Jüri Özel Ödülü’ne ve yarışmaya katılan tüm çocuklar Performans Ödülü’ne layık görüldü. Programda ayrıca Mevlâna İdris’in masallarına, çeşitli sanat aktivitelerine ve bahçe oyunlarına yer verildi. Etkinlik boyunca Mevlâna İdris’in eserleri ve çocuklar tarafından resmedilen 100 resmin sergilendiği bir sergi de sunuldu.

Mevlâna İdris’e ait yüzlerce kitabın çocuklara hediye edildiği etkinlik büyük bir coşkuyla tamamlandı. Fatih Belediyesi’nin düzenlediği anlamlı etkinlik Mevlâna İdris’in mirasını yaşatmaya ve çocuk edebiyatına olan katkılarını yeni nesillere aktarmayı amaçlıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin