-A A+

Mimar Sinan Türbesi'nde Peyzaj ve Onarım Çalışmalarımız Tamamlandı

Fatih Belediyesi Mimar Sinan Türbesi'nde tarihî dokuya uygun peyzaj çalışmaları gerçekleştirerek çevreyi daha estetik ve düzenli hale getirdi.

1 Ağustos 2024
Mimar Sinan Türbesi nde Peyzaj ve Onarım Çalışmalarımız Tamamlandı

Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarihî mirasın korunması ve güzelleştirilmesi amacıyla Mimar Sinan Türbesi’nde kapsamlı bir peyzaj bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Türbenin çevresini daha estetik ve düzenli hale getirmeyi hedefleyen bu çalışmalar tarihî dokuya uygun bir şekilde titizlikle yürütüldü.

Peyzaj çalışmaları kapsamında türbe çevresinde ponza taşı serimi de tamamlandı. Ponza taşı toprak zeminlerin stabilizasyonunu sağlamak, suyun toprak tarafından daha iyi emilmesini ve bitki köklerinin sağlıklı bir şekilde gelişimini desteklemek amacıyla kullanıldı. Bu sayede türbe çevresindeki yeşil alanların bakımı ve korunması daha etkin hale getirildi.

Fatih Belediyesi yetkilileri bu tür çalışmaların tarihî yapıların hem fiziksel hem de estetik açıdan korunmasına katkı sağladığını belirtti. Mimar Sinan Türbesi’nde yapılan peyzaj çalışmaları ziyaretçilere daha huzurlu ve bakımlı bir çevre sunmayı amaçlıyor. Belediyenin tarihî ve kültürel mirası koruma çalışmaları çerçevesinde bu tür projelere devam edeceği ifade edildi.


https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin