-A A+

Minik Kaşifler Yedikule Hisarı'ndaki Arkeoloji Atölyesi'nde Buluşuyor

Yedikule Hisarı'nda düzenlenen Arkeoloji Atölyesi'nde çocuklar arkeolojik buluntuları keşfediyor ve tarihî nesnelerin korunması ile envanter oluşturma süreçlerini öğreniyor.

28 Temmuz 2024
Minik Kaşifler Yedikule Hisarı ndaki Arkeoloji Atölyesi nde Buluşuyor

Efsaneleriyle ünlü Yedikule Hisarı'nın tarihî atmosferinde düzenlenen Arkeoloji Atölyesi'nde miniklerimiz fenerler ve büyüteçler eşliğinde Top Kulesi'nde yer alan arkeolojik buluntuları keşfetme fırsatı buluyor.

Atölye kapsamında arkeologların çalışmaları ve buluntuları hakkında kapsamlı eğitimler veriliyor. Profesyonel arkeologlar eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitimlerde çocuklar tarihî nesneleri nasıl keşfedeceklerini öğrenirken envanter oluşturma sürecini de deneyimliyorlar. Bu etkinlik çocukların tarihî bilgi birikimlerini artırmayı amaçlıyor.

Çocuklar fenerler ve büyüteçler kullanarak Top Kulesi'nde gizlenmiş arkeolojik buluntuları inceleme şansı elde ediyor. Bu süreçte tarihî nesnelerin nasıl korunması gerektiği ve arkeolojik kazıların incelikleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Her bir keşif çocuklar için büyük bir heyecan ve merak kaynağı oluyor.

Atölye sonunda katılımcı çocuklara başarılarını belgeleyen katılım belgeleri takdim ediliyor. Bu belgeler onların bu deneyimi hatırlamalarını sağlarken aynı zamanda geleceklerine yönelik bir hatıra olarak da saklanıyor.

Yedikule Hisarı'nda düzenlenen Arkeoloji Atölyesi çocuklara tarihî bir keşif deneyimi sunarken eğitici ve eğlenceli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu tür etkinlikler genç nesillerin tarihî ve kültürel mirasa olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin