-A A+

Miniklerimizin Uzay Yolculuğu Bilim Fatih'te Devam Ediyor!

Uzay Yolculuğumuz Devam Ediyor etkinliğinde çocuklar Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in görevini canlı izleyerek Milli Teknoloji Hamlesi'nin heyecanını paylaştılar.

8 Haziran 2024
Miniklerimizin Uzay Yolculuğu Bilim Fatih te Devam Ediyor!

Bilim Fatih tarafından gerçekleştirilen Uzay Yolculuğumuz Devam Ediyor etkinliği çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Bilim atölyelerinde eğlenceli ve öğretici aktivitelerle dolu bir gün geçirdiler.

Takımyıldız Küpü Atölyesi'nde çocuklar takımyıldızın özelliklerini ve farklı kültürlerdeki yansımalarını bilimsel bir çerçevede inceleyerek bu bilgilerin günümüz dünyasındaki etkilerini öğrendiler.

Roketimi Üflüyorum etkinliğinde ise katılımcılar roketlerin çalışma prensiplerini öğrendikten sonra kendi çalışmalarını boyayarak havanın gücüyle hareket eden roketler tasarladılar. Etkinlik çocukların bilimsel bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerine olanak tanıdı.

Kağıt Devre Atölyesi de ilgi gördü. Katılımcılar basit devre kurmayı öğrenerek kağıt devreler üzerinde çalıştılar ve roketlerini LED ışıkları ile aydınlatarak enerji dönüşümlerini keşfettiler. Süreç içerisinde kendi elektronik devrelerini tasarlayan çocuklar hem yaratıcılıklarını hem de bilimsel bilgi birikimlerini geliştirdiler.

Bilim atölyelerinin ardından teleskopla gözlem yaparak Güneş lekelerini inceleme fırsatı buldular. Güneş’in zararlı etkileri hakkında bilgilendirilen katılımcılar Güneş lekelerinin etkilerini de gözlemlediler.

Etkinliğin önemli anlarından biri Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in görevini izlemek oldu. Katılımcılar Atasever’in görevine dair sunumları takip ederek uzay hakkında bilgi edindiler. Ayrıca Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın deneyleri tanıtıldı ve bilimsel önemi tartışıldı. Tuva Cihangir Atasever'in yaptığı deneyler hakkında bilgiler verilerek olası etkileri konuşuldu.

Etkinliğin sonunda düzenlenen ödüllü bilgi yarışması katılımcılar arasında tatlı bir rekabet yarattı. Yeni edindikleri bilgilerle yarışan çocuklar hem eğlendiler hem de bilgi seviyelerini ölçme fırsatı buldular. Ödüllü bilgi yarışmasının ardından Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in görevini canlı yayında izleyerek Milli Teknoloji Hamlesi yolunda yapılan bu önemli göreve tanıklık etmenin gururunu yaşadılar.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin