-A A+

NALAS Başkanı M. Ergün Turan AB Yerel Yönetimler Toplantısındaydı

NALAS Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı, Marmara Belediyeler Birliği (MMB) Başkan Vekili M. Ergün Turan, konuşmacı olarak Avrupa Bölgeler Komitesi'nin (CoR) yıllık Genişleme Günü'ne katıldı.

12 Mayıs 2023
NALAS Başkanı M. Ergün Turan AB Yerel Yönetimler Toplantısındaydı


İlk kez 2015 yılında düzenlenen Genişleme Günü, Avrupa Bölgeler Komitesi’nin AB genişleme politikası ve kapasite geliştirme üzerine organize ettiği en önemli etkinliklerinden biridir. 2023 sürümü AB Konseyi’nin İsveç Başkanlığı işbirliğiyle düzenlendi. Genişleme Günü’ne katılan Başkan Turan, genişleme politikasının NALAS için en önemli dış politika aracını temsil ettiğini söylerken; AB'deki barış, refah ve güvenliğin sadece Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin entegrasyonuyla gelecekte sürdürülebilir olacağı konusunda inancını vurguladı. “Yerel Yönetimlerin rolünün tam olarak tanınması ve AB entegrasyon sürecinde daha iyi konumlandırılması için artık tam zamanı. Alt ulusal hükümetler ve dernekleri, AB kurumları tarafından 'stratejik diyalog ortakları’ olarak kabul edilmelidir. Bu, sürdürülebilir kalkınma, barış ve refah için ortak Avrupa gündemimize çok ihtiyaç duyulan katkıların önünü açacak" sözlerine yer veren M. Ergün Turan, yerel ve bölgesel hükümetlerle işbirliğini güçlendirmek, katılım sürecinin dinamizmine katkıda bulunur ifadelerinde bulundu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin