-A A+

Nişanca Mehmed Paşa Camii Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Nişanca Mahallesi'ndeki Nişanca Mehmed Paşa Camii Çeşmesi'nin bakım-onarımında çimento esaslı uygunsuz müdahaleler raspalanarak kaldırıldı ve horasan harcıyla özgün malzemelerle sıva yapıldı.

20 Ağustos 2024
Nişanca Mehmed Paşa Camii Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Türkeli Caddesi üzerinde bulunan Nişancı Mehmed Paşa Camii’nin avlusunda, kuzeybatı ve güney duvarlarında yer alan iki adet çeşme bulunmaktadır. Cami 1475 yılında Fatih Sultan Mehmet'in son sadrazamı Eski Nişancı Karamanlı Mehmed Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Kuzeybatı avlu duvarındaki çeşmenin kitabesi bulunmamaktadır; ancak cami ile birlikte yapıldığı düşünülmektedir. Bu çeşme klasik dönem üslubunda inşa edilmiş bir duvar çeşmesidir.

Yapılan bakım-onarım çalışmaları kapsamında çeşme yüzeylerindeki çimento esaslı uygunsuz müdahaleler özenle raspalanarak kaldırıldı ve özgün malzemelerle horasan harcıyla sıva yapıldı. Bitkilerden temizlenen çeşmenin mermer ayna taşı ve kurnası temizlenerek çeşme yeniden suya kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin