-A A+

Nişanca Mehmet Paşa Camii Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Türkeli Caddesi'ndeki Nişanca Mehmet Paşa Camii Çeşmesi'nin restorasyonu kapsamında çimento esaslı müdahaleler temizlenip özgün malzemelerle onarıldı. Çeşmenin mermer ayna taşı ve kurnasında çalışmalar tamamlandı.

24 Haziran 2024
Nişanca Mehmet Paşa Camii Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Nişancı Mehmet Paşa Camii’nin avlusunun kuzeybatı ve güney duvarlarında olmak üzere iki adet çeşme bulunmaktadır. Cami 1475 yılında Fatih'in son sadrazamı Eski Nişancı Karamanlı Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Güney avlu duvarı üzerinde yer alan çeşmenin kitabesi bulunmamakta olup cami ile beraber yaptırıldığı düşünülmektedir. Çeşme klasik dönem üslubunda inşa edilmiş bir duvar çeşmesidir.

Yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında çeşme yüzeylerinde çimento esaslı niteliksiz müdahaleler itinalı bir şekilde raspa edilerek alındı ve özgün malzemelerle plastik onarımlar yapıldı. Bitkilerden arındırılan çeşmenin mermer ayna taşı ve kurnasında temizlik çalışmaları tamamlandı. Tesisatı yenilenen çeşme yeniden suyuna kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin