-A A+

Öğrenciler Deneyap Uygulama Sınavında Ter Döktü

Gençlere bilimi ve teknolojiyi sevdirmek, onlara geleceğin teknolojileri hakkında eğitim vermek üzere çalışmalarını sürdüren Deneyap Türkiye’nin Bilim Fatih ile birlikte gerçekleştireceği eğitimlerine dâhil olacak öğrencilerin belirlendiği sınavların ikinci aşaması olan uygulamalı sınava katılan öğrenciler yeni projeler geliştirdi.

16 Şubat 2022
Öğrenciler Deneyap Uygulama Sınavında Ter Döktü

Atatürk Çağdaş Yaşam Spor Kompleksi’nde gerçekleşen uygulama sınavına katılım gösteren öğrencilerden kendilerine verilen “rüzgâr enerjisi ile elektrik enerjisi üretimi” teması doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yapmaları istendi. Öğrenciler saç kurutma makinesi hava verilerek dönen pervanelerin ürettiği enerji ile led ışıkları yanan bir proje geliştirdiler. Sınavı kazanan öğrenciler Deneyap Türkiye'nin Bilim Fatih'teki atölyelerinde 10 farklı kategoride tasarım, programlama, yapay zekâ, nanoteknoloji gibi gelecekte çığır açıcı teknolojilerde 3 yıl ücretsiz eğitim alacaklar.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin