-A A+

Özel Çocuklara Yönelik Hipoterapi: Atlarla Tedavinin Gücü

Sosyal İşler Birimi tarafından gerçekleştirilen Atla Terapi özel çocukların daha sağlıklı ve rahat bir yaşam sürmelerine yardımcı oluyor.

19 Aralık 2023
Özel Çocuklara Yönelik Hipoterapi: Atlarla Tedavinin Gücü

Fatih Belediyesi Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen Atla Terapi özel çocuklar için geliştirilen bir terapi yöntemi olarak öne çıkıyor. Hipoterapi atların hareketlerinden yararlanarak fiziksel, zihinsel ve duysal bozuklukları olan hasta gruplarında iyileşme ve gelişme sağlamayı amaçlıyor. Otizm, serebral palsi, artrit, multipl skleroz gibi nörolojik veya diğer engelleri bulunan hastaların tedavisinde kullanılan bu yöntem atlarla gerçekleştirilen özel terapi seanslarıyla dikkat çekiyor. Atlarla yapılan terapi seansları kafa travması, inme, spinal kord hasarı, davranış bozuklukları ve psikiyatrik rahatsızlıkları olan bireylerin de rehabilitasyon süreçlerinde destekleyici bir rol üstleniyor. Bu terapi özel çocukların tedavi süreçlerinin önemli bir parçası haline geliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin