Pisagor'un Adalet Kupası Atölyesi: Öğrencilerimiz Bilim ve Ahlak Dersinde Buluştu

Bilim Fatih öğrencileri bilim ve sanatla buluştukları eğitici atölyelerde Pisagor’un Adalet Kupası ile yolculuklarına devam ediyor, hem bilimsel düşünmeyi hem de etik değerleri keşfediyor.

7 Eylül 2024
Pisagor un Adalet Kupası Atölyesi: Öğrencilerimiz Bilim ve Ahlak Dersinde Buluştu

Fatih Belediyesi’nin çocuklar ve gençlere yönelik bilim ve sanat eğitimleri sunan Bilim Fatih öğrencilerin hem bilimsel hem de ahlaki konularda derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlayan atölyeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Düzenlenen Pisagor’un Adalet Kupası Atölyesi öğrencilere yalnızca matematiğin ve bilimin ilginç yönlerini öğretmekle kalmayıp etik ve ahlak üzerine de önemli dersler sundu.

Pisagor’un Adalet Kupası Atölyesi matematiğin en önemli isimlerinden biri olan Pisagor’un hayatını ve buluşlarını öğrencilerle buluşturdu. Atölyede Pisagor’un özellikle açgözlülüğün zararlarını anlatmak amacıyla icat ettiği adalet kupasının hikâyesi ilgiyle karşılandı. Adalet kupası belirli bir seviyeye kadar suyla doldurulabilen ancak bu seviyeyi aştığında içindeki tüm sıvının boşalmasını sağlayan bir mekanizmaya sahip. Pisagor bu basit mekanizma ile öğrencilerine aşırılığın kayıpla sonuçlanacağını öğretmişti.

Katılımcılar atölyede Pisagor’un hem matematiksel zekasını hem de ahlaki öğretisini keşfetme fırsatı buldu. Atölye boyunca Pisagor’un buluşlarının yanı sıra matematiğin günlük hayatla olan bağlantısına dair çeşitli örnekler sunuldu. Ayrıca öğrenciler kendi adalet kupalarını tasarlayarak bilimin pratik ve eğlenceli yönünü deneyimlediler. Bu uygulamalı süreç öğrencilerin bilime olan ilgisini artırırken el becerilerini ve yaratıcı düşünme yeteneklerini de geliştirdi.

Bilim Fatih’in bu tür etkinlikleri öğrencilere teorik bilginin ötesine geçerek bilimsel kavramları somut deneyimlerle pekiştirmeyi amaçlıyor. Öğrenciler bu atölye sayesinde bilimsel buluşların ardındaki düşünce yapısını keşfederken sosyal ve etik değerleri de öğrenme fırsatı buluyorlar. Pisagor’un Adalet Kupası Atölyesi bilimin sadece soyut kavramlardan ibaret olmadığını, günlük yaşamda ve insan davranışlarında da önemli bir yer edindiğini gösterdi.

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği bu tür atölyeler bilim ve sanatın bir arada sunulduğu, eğlenceli ve öğretici bir öğrenme ortamı sağlayarak gençlerin çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bilim Fatih öğrencilerin bilimsel merakını artırarak onları gelecekteki akademik ve profesyonel yaşamlarına hazırlamaya devam edecek.

Fatih Belediyesi’nin bilim ve sanat eğitimine verdiği destek ilerleyen dönemlerde daha birçok farklı atölye ve etkinlikle sürecek. Öğrenciler bu sayede bilimle daha derin bir bağ kurarken aynı zamanda sosyal değerlerin ve etik kuralların önemini de kavrayacaklar.