Sağlıklı Yaşam İçin FitFatih'in “Gezen Tartı” Projesi Karasurları Millet Bahçesi'nde Devam Ediyor

FitFatih’in “Gezen Tartı” projesi Karasurları Millet Bahçesi’nde ilgiyle karşılandı. Proje ücretsiz vücut analizi ve diyetisyen danışmanlığı ile sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefliyor.

7 Ağustos 2024
Sağlıklı Yaşam İçin FitFatih in “Gezen Tartı” Projesi Karasurları Millet Bahçesi nde Devam Ediyor

Fatih Belediyesi’nin FitFatih programı kapsamında hayata geçirilen "Gezen Tartı" projesi Karasurları Millet Bahçesi 2. Etap’ta vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Proje sağlıklı yaşam bilincini artırmayı amaçlayarak ücretsiz vücut analizleri ve uzman diyetisyen danışmanlığı hizmetleri sunuyor. Her hafta farklı bir noktada gerçekleştirilen bu etkinlik bireylerin vücutları hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlarken sağlıklı yaşamı teşvik ediyor.

Proje kapsamında katılımcılar vücutlarındaki yağ ve kas oranları ile ideal kilo gibi önemli verilere ulaşma şansı yakalıyor. Bu veriler uzman diyetisyenler tarafından değerlendirilerek katılımcılara sağlık durumları hakkında bilgi veriliyor ve gerektiğinde uygun yaşam tarzı değişiklikleri öneriliyor. Karasurları Millet Bahçesi 2. Etap’ta düzenlenen bu haftaki etkinlik her yaştan katılımcının ilgisini çekti. Vatandaşlar uzmanlardan aldıkları danışmanlık hizmetiyle sağlık durumlarını daha iyi anlama ve sağlıklı yaşam konusunda adımlar atma fırsatı buldular.

Gezen Tartı projesi bireylerin sağlık durumlarını öğrenmelerinin yanı sıra toplumsal farkındalığı da artırmayı hedefliyor. FitFatih programı bu tür etkinliklerle bireylerin uzun vadede daha sağlıklı ve bilinçli bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje yalnızca Karasurları Millet Bahçesi’nde değil, Fatih’in farklı bölgelerinde de devam edecek. Her hafta değişen lokasyonlar sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşılması ve sağlıklı yaşam bilincinin toplum geneline yayılması hedefleniyor.

Etkinliklerin düzenlendiği her bir yaşam merkezinde vatandaşlar yalnızca vücut analizleri yaptırmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin önemi konusunda da bilgilendiriliyor. Uzman diyetisyenler katılımcılara bireysel danışmanlık hizmetleri sunarak ihtiyaçlarına özel önerilerde bulunuyor. Bu sayede sağlıklı yaşamı desteklemek isteyen bireyler doğru adımları atarak daha bilinçli bir şekilde hareket etme imkanı buluyor.

FitFatih'in Gezen Tartı projesi sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunan önemli bir girişim olarak öne çıkıyor. Karasurları Millet Bahçesi’nde devam eden bu etkinlikler toplumda sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi yönünde önemli bir rol oynuyor. Fatih Belediyesi’nin bu ve benzeri projeleri vatandaşların sağlığını ön planda tutarak daha sağlıklı ve mutlu bir toplum inşa etme amacını taşıyor. Projenin ilerleyen haftalarda farklı yaşam merkezlerinde de devam edeceği ve daha geniş kitlelere ulaşacağı belirtiliyor.