-A A+

Sancaktar Yokuşu'nun Çehresi Yenilendi

Fatih Belediyesi’nin cephe rehabilitasyon çalışmalarıyla rengarenk bir görünüme kavuşan ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gören, Balat Semti’nin Sancaktar Yokuşu’ndaki çalışmaları da tamamlandı.

9 Nisan 2023
Sancaktar Yokuşu nun Çehresi Yenilendi

Tarihi dokusu ve rengârenk sokakları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Balat Mahallesi’nde bulunan Sancaktar Yokuşu yeni bir çehreye kavuştu. Bölgenin ekonomik ve sosyal canlılığını yükseltmek adına yapılan koruma programı kapsamında Fatih Belediyesi tarafından yapılan cephe rehabilitasyon çalışmalarında sona gelindi. Sancaktar Yokuşu başta olmak üzere, tarihi dokunun korunması ve bölgeye özel mimari kimliğin dışına çıkılmaması amacıyla yapılan cephe rehabilitasyon çalışmalarında lazer tarama yöntemi kullanılarak, bina cephe rölöveleri hazırlandı. Bina cephelerinde görünen niteliksiz eklentiler ve unsurlar kaldırılıp binaların çatılarına taşındı. Yapıların cephelerine uygulanan renkler, renk uzmanları tarafından belirlendi ve ardından boya işlemleri yapıldı. Son olarak bölgedeki tabelalar da tabela yönetmeliğine göre düzenlendi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin