Santral İstanbul'da Elektriğin Gücü: Bilim Fatih Öğrencileri Enerjiyi Yerinde Keşfetti

Bilim Fatih öğrencileri Santral İstanbul Enerji Müzesi’ni ziyaret ederek elektriğin üretim ve dağıtım süreçlerini yerinde öğrendi. Gezi yaratıcı etkinliklerle zenginleştirilerek öğrencilerin enerji dünyasına dair bilgilerini pekiştirdi.

23 Ağustos 2024
Santral İstanbul da Elektriğin Gücü: Bilim Fatih Öğrencileri Enerjiyi Yerinde Keşfetti

Fatih Belediyesi’nin Bilim Fatih programı kapsamında düzenlenen Santral İstanbul Enerji Müzesi gezisi öğrencilerin elektrik ve enerji konusundaki meraklarını gidermelerine olanak tanıyan önemli bir fırsat sundu. Bilim ve sanat etkinlikleriyle öğrencilerini sürekli olarak zenginleştiren Bilim Fatih bu kez gençleri elektriğin dünyasıyla buluşturdu.

Santral İstanbul’un tarihî atmosferinde gerçekleştirilen gezi öğrencilerin "Elektrik nedir?" ve "Nasıl üretilir?" sorularına yanıt aradıkları öğretici bir deneyim oldu. Müzede sergilenen enerji üretim makineleri ve interaktif sergiler öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Elektriğin üretiminden dağıtımına kadar tüm süreçleri yerinde öğrenme fırsatı bulan öğrenciler müzede sunulan teknik bilgilerle enerji dünyasına dair kapsamlı bir anlayış kazandı.

Ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri, öğrencilerin müzedeki çeşitli deneylerle elektrikle ilgili teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmeleriydi. Bu etkinlikler öğrendiklerini pekiştirmelerine ve elektriğin günlük yaşamımızdaki rolünü daha derinlemesine kavramalarına yardımcı oldu. Ayrıca gezi sonunda gerçekleştirilen yaratıcı kağıt etkinliği öğrencilerin bilimsel düşünceyi sanatsal ifade ile birleştirmelerine olanak tanıdı.

Gezi boyunca öğrencilerin enerjik ve öğrenme hevesi Bilim Fatih’in amaçlarına ulaştığını gösterdi. Santral İstanbul Enerji Müzesi'nde gerçekleştirilen bu ziyaret gençlerin bilime olan ilgilerini artırarak onları geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve sanatçıları olmaya bir adım daha yaklaştırdı. Fatih Belediyesi, Bilim Fatih programı ile öğrencilerini bilim ve sanatla buluşturmaya, onları daha bilinçli ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyor.