-A A+

Şehirdeki Tarımın Yeni Adresi Ayvansaray Bahçe Açıldı

Çevreciliğe anlam katan ve şehirdeki tarımı destekleyen Ayvansaray Bahçe, Başkan Turan’ın da katılım sağladığı törenle hizmete açıldı.

26 Eylül 2022
Şehirdeki Tarımın Yeni Adresi Ayvansaray Bahçe Açıldı

Çocuklara toprağı tanıma, tohum ekip bitki yetiştirme, aileleriyle birlikte semaver eşliğinde piknik yapmanın yanı sıra çocuk ve kadınlara yönelik çeşitli etkinlik ve eğitimlere de katılma imkânı sunacak olan şehirde tarımın yeni adresi Ayvansaray Bahçe, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ev sahipliğindeki açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ile Ayvansaray Mahallesi sakinleri ve öğrenciler de katıldı.

“PROJE ÇEVRECİLİK AÇISINDAN ÖRNEK OLACAK”

Açılışta bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin çevrecilik açısından örnek olduğunu söyleyerek, “Ayvansaray bu tür alanlarından mahrum olan bir bölgeydi. Bulunduğumuz bu alan vakıflara ait park alanı olarak görünen uzun yıllardır üzerinde vatandaşların kötü koşullarda bulunduğu bir mekândı. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmeden alanı tahliye ettik. Bu proje çevrecilik açısından örnek olacak. 48 tane gecekonduyu buradan kaldırdık. Onun yerine kentsel bir tarım alanı yaptık. Bizim sloganımız şehir içinde tarım olduğu için burayı yaptık. Bugün de bu kamusal mekânı, bölgede yaşayan insanlarımıza teslim ediyoruz” dedi.

“İLKÖĞRETİM OKULLARIMIZA BİR BAHÇE VERİYORUZ”

Ayvansaray Bahçe’de, bütün ilköğretim okullarına birer bahçe verdiklerini söyleyen Fatih Belediye Başkanı Turan, bahçede ayrıca semaverde çay ikramı olacağını belirtti. Vatandaşların randevulu şekilde bahçeye gelebileceklerini ifade eden Başkan Turan, “Çocuklarımız, tohumdan fideye, fideden de ürün mahsulüne kadar tarımın bütün aşamalarını yaşayarak eğitimlerini alıyorlar. Yani Fatih’te yaşayan her ilköğretim aşamasındaki çocuğumuz mutlaka tohuma da, fideye de, ürüne de, mahsule de dokunabiliyor. Bu ürünlerin nasıl yetiştiğini görüyor” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından Ayvansaray Bahçe’nin açılış kurdelesi kesildi. Başkan Mehmet Ergün Turan açılış sonrası çocuklarla beraber tarlada marul hasadı yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin