-A A+

Sıfır Atık Projesi'nde Dereceye Girenler Ödüllerini Başkan Turan'ın Elinden Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen sıfır atık toplama projesinde dereceye girenler ödüllerini Başkan M. Ergün Turan’ın elinden aldı.

15 Kasım 2019
Sıfır Atık Projesi nde Dereceye Girenler Ödüllerini Başkan Turan ın Elinden Aldı

Fatih’te ‘Atığını Getir Projeye Katıl’ sloganı ile başlatılan ve Fındıkzade ile Çarşamba Çukurbostan Şehir ve Yaşam Merkezleri’nde kurulan sıfır atık toplama noktalarında geri dönüşümlü atıkların kaynağında ayrıştırılıp, atık merkezine getirilerek geri dönüşümün sağlanması amacıyla başlatılan çalışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne katılanlar arasında dereceye giren Fatihli vatandaşlar ödüllendirildi. Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında bir ay boyunca geri dönüşümlü atıkları toplayıp, bunları ayrıştıran vatandaşlar arasında en çok atık toplayanlar, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın makamında düzenlenen törenle ödüllendirildi. Çevreci vatandaşlarla ödül töreni öncesi makamında sohbet eden Başkan Turan, geri dönüşümlü atıkların kaynağında ayrılıp, atık toplama merkezilerine ulaştırılma sürecinin önemine değinerek, belediye olarak bu bilincin ilçe geneline yayılması için çalıştıklarını söyledi. Başkan M. Ergün Turan, projeye katılım sağlayarak, destek veren vatandaşlara da teşekkür etti.

Başkan Turan, temiz çevre için asıl olanın kirletmemek olduğunu vurgulayarak, Fatih Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerini de ihmal etmediklerini söyledi. Başkan Turan, “Bu projenin genişletilerek ilçe genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarla kamuoyunda çevre bilincini geliştirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz atık kullanımının azaltılması, geri dönüşüm bilincinin ve kültürünün oluşturulması, sonrasında ise israfın engellenmesi noktasında başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu bilinçle donatarak, ülkenin geleceğinin daha doğru planlanması yolunda adımlar atmak istiyoruz. Atık yönetimi konusunda farkındalıkların arttırılması amacıyla yürüteceğimiz projeler ile gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için okullarımızda, öğrencilerimizin de içerisinde yer aldığı çalışmalar yürütme gayreti içerisindeyiz. Projeye katkı veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak için çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet ediyor, daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamamızı diliyorum.” dedi.

Başkan Turan, daha sonra sıfır atık projesine katılarak çevre için artı değer sağlayan vatandaşlara plâket ve para ödüllerini takdim etti.

Proje kapsamında bir ay gibi kısa bir sürede 350 vatandaşın birebir katılımı ile yaklaşık 10 ton geri dönüşümlü atık toplandı. Böylece 660 milyon litre içme suyunun kirlenmesi önlendi, 150 litre petrol tasarrufu sağlandı, 50 metreküp alan çöpten kurtarıldı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin