-A A+

Sinema Akademisi Başlıyor

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen, teorik ve pratik eğitimlerin iç içe verileceği Sinema Akademisi'ne seçilecek 60 öğrenci için mülakatlar devam ediyor.

15 Kasım 2020
Sinema Akademisi Başlıyor

Yönetmenlik, oyunculuk ve senaryo alanlarından oluşan akademinin eğitmenleri; Burcu Salihoğlu, Eylem Kaftan, Ayhan Sonyürek, Atilla Ünsal, Hakan Karsak, Mahmut Fazıl Coşkun gibi sinemanın yetkin isimlerinden oluşuyor. Sinemayla ilgili, kültür ve sanat dünyasına duyarlı, okumayı, anlamayı, izlemeyi ve estetik çabayı önemseyen kişilerin kabul edileceği akademinin, finalist öğrencilerini belirlemek üzere yapılan mülakatlar devam ediyor.
Toplamda 60 öğrencinin kabul edileceği Sinema Akademisi ile birarada yaşama kültürüne sahip sembol kentlerden biri olan Fatih'in, tarihine uygun olarak yeniden kültür ve sanat anlamında atılım yapacağı düşünülüyor.
Sinema Akademisi'nin Sanat Yönetmeni Eylem Kaftan, kültürel öz değerlerle geleceğin teknolojisini buluşturacaklarına işaret ederek, "En büyük amacımız, ülkemize ve sektörümüze; nitelikli, yaratıcı, cesur ve vizyonu olan sinemacılar kazandırmak. Çünkü çok değerli bir kadromuz var. Uluslararası anlamda saygınlık kazanmış çok değerli sinemacılar, alanında uluslararası anlamda kendini kanıtlanmış eğitmenlerimiz var. Zaten bir diğer amacımız Fatih Sinema Akademisi'ni uluslararası bir platform haline getirmek. Biz özellikle 'sinefil' ve sinemacı gençler istiyoruz. Bu bir hobi kursu değil. Hayat amacı sinema olan gençlerin tutkularını mesleğe dönüştürerek, sektörümüze yeni yetenekler, yeni vizyonlar kazandıracağız. Türk ve dünya sinemasının düşünsel, tarihi, yaratıcı ve teknik alanlarını da buluşturacağız. Akademik kadromuzun yanı sıra her ay belli sayıda misafir hoca ve sanatçı da davet edeceğiz" dedi.
Sinemacıların çok zengin bir birikime sahip olması gerektiğinin altını çizen Kaftan, "Sinema Akademisi'nde okuyacak öğrencilerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Ben böyle bir eğitimi almak isterdim. Bizim öğrencilerimizden beklentimiz de dünyada neler olduğunu takip edebilen gençler olmaları ve bu işi ciddiyetle ele almaları" ifadelerini kullandı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin