-A A+

Stres Yönetiminde Aromaterapi Atölyesi Gerçekleştirildi

Fatih Kütüphaneleri’nin organize ettiği “Stres Yönetiminde Aromaterapi” başlıklı atölye Fatih Merkez Kütüphanesi Ali Kuşçu Salonu’nda gerçekleştirildi.

22 Mart 2023
Stres Yönetiminde Aromaterapi Atölyesi Gerçekleştirildi


Stresle başa çıkmak için kullanılan yöntemlerden biri olan aromaterapi son dönemde yoğun ilgi görüyor. Fatih Kütüphaneleri koordinasyonunda düzenlenen atölyede aromaterapi, aromaterapiden faydalanma yöntemleri, stres yönetiminde aromaterapi desteği, duygu durumları ve kullanılabilecek uçucu, sabit yağlar, koku duyusu gibi konularla ilgili sunum yapıldı. Gergin ve stresli geçen sınav dönemlerinde kaygıyı azaltmak adına aromaterapiden faydalanma yöntemleri üzerinde duruldu. Daha sonra uygulama aşamasına geçilerek katılımcılarla birlikte, duygusal durumu olumlu yönde destekleyecek, endişeyi gidermede yardımcı yağ bazlı parfümler hazırlandı. Hazırlanan ürünler katılımcılara hediye olarak takdim edildi.

Aromaterapi Nedir?
Aromaterapi; bitkilerin kök, gövde, yaprak ve çiçeklerinden elde edilen yağların ruh, beden ve zihin sağlığının dengelenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla kullanılmasıdır. İnsanlık tarihinin en eski tutkularından biri olan güzel koku tasarımı, bitkilerin ruhu olarak kabul edilen uçucu yağlar kullanılarak gerçekleştirildiğinde, unutulmaz bir deneyime dönüşür.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin