-A A+

Süleyman Saim Tekcan Yedikule Hisarı'nda At'Nağme Sergisini Anlattı

Sanatçı Süleyman Saim Tekcan söyleşisi Erkan Doğanay'ın moderatörlüğünde Yedikule Hisarı'nda düzenlendi.

10 Kasım 2023
Süleyman Saim Tekcan Yedikule Hisarı nda At Nağme Sergisini Anlattı

Yedikule Hisarı ve Kadırga Sanat Galerileri’nde eş zamanlı olarak sergilenen “At’Nağme” sergisi söyleşisi sanatçı Süleyman Saim Tekcan’ın anlatımıyla Yedikule Hisarı’nda düzenlendi. Erkan Doğanay’ın moderatörlüğünü yaptığı, Süleyman Saim Tekcan’ın eğitimci kimliği, sanat anlayışı ve “At’Nağme” sergisinin konuşulduğu söyleşi sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

At’Nağme Sergisi

Çağdaş Türk Sanatı ve özgün baskı tekniği ustası ressam Süleyman Saim Tekcan’ın At’a övgülerinden oluşan “At’Nağme” sergisi, bir bütünün parçalarını Yedikule Hisarı ve Kadırga Sanat Galerileri olmak üzere iki mekanda sanatseverlerle buluşturuldu. Yurt içi ve yurt dışında özgün baskı seminerleri veren Tekcan, "Baskıresim" eğitimi üzerine Almanya'da araştırmalarda bulundu. 2004 yılından bu yana da İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdüren sanatçı, resim dalında 2022 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat büyük ödülüne layık görüldü.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin