-A A+

Sulukule Sanat Akademisi'nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı, Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Katılımı ile Gerçekleştirildi

Eski Bakan Prof. Dr. Nabi Avcı’dan Yerli Roman Önerisi

30 Ekim 2019
Sulukule Sanat Akademisi nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı, Prof. Dr. Nabi Avcı nın Katılımı ile Gerçekleştirildi

Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı gençlere roman okurken yerli yazarları tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nin 2019-2020 akademik yılı açılışı, Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde Nabi Avcı'nın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler de hazır bulundu. “Kültür, Eğitim ve Sanat” adı altında gerçekleşen söyleyişi soru-cevap şeklinde ilerledi. Kitap okumanın önemini vurgulayan Milletvekili Avcı, öğrencilerin roman okurken tercihlerinin ilk önce yerli romanlar olması gerektiğinin önemine değindi. Milletvekili Avcı konuşmasında; öğrencilere Türk hikâye yazarlığının önemli isimlerinden Sait Faik Abasıyanık'ı okumalarını tavsiye ederek, “Sait Faik’in bir iki hikâyesini mutlaka okuyun, gerçekten ilaç gibidir ve okuduktan sonra tiryakisi olacak, vazgeçemeyeceksiniz.

“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINIZ OLSUN”

Prof. Dr. Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yazar Mustafa Kutlu, aslında İstanbul’da sizin hikâyelerinizi anlatır ve okuduğunuzda eminim kendinizi bulacaksınız. ‘Sevmedim’ derseniz, çizgi romanlar okuyun, ama okuyun. Kitap okuma alışkanlığınız olsun. Biz küçükken Teksas Tommiks okurduk. Marvel, Amerika kökenli bir çizgi film, onu New York’taki çocuklar okusunlar ama İstanbul’da Marvel biraz yabancı kalıyor. İstanbul’un çizgi romanları vardır, onları okuyun. Mutlaka bir hobiniz olsun. Bir de günlük tutun. Ben şimdi geriye dönüp, baktığım zaman ‘keşke çocukken günlük yazsaydım’ diyorum. Şimdi benim için onlar öyle bir hazine olurdu ki. Çünkü zaman geçiyor, hayatlar değişiyor.”

“BİR HOBİ EDİNİN”

Geleceğimiz olan gençlerin sanatın bir dalında ya da edebiyat alanında bir hobi edinmesi gerektiğinin de altını çizen Avcı, “Bir konuya ilgi duymak sizin hayatınızı disiplin eder. İster resim, müzik, ister edebiyat ya da spor olsun, hangi konuda başarılıysanız onu ciddiye almalısınız, bunu yaparken başka alanlarda da başarılı olabileceğinizi bilmelisiniz. Dolayısıyla kitap okumak bu başarının en önemli noktalarından biridir. Bizim çocuklarımızda gördüğümüz en önemli sorunlarından biri, maalesef kendilerini ifade etmekte eksik kalmaları. Sık sık münakaşa etmemiz, kavga etmemiz kendimizi ifade edememekten. Neden peki kendimizi ifade edemiyoruz, çünkü Türkçeyi iyi konuşamıyoruz. Bu anlamda derdimizi, meramımızı doğru anlatabilmek için doğru kitapları okumalıyız.” dedi.

Programın sonunda Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’ni gezen Eski Bakan Avcı, öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin