Sümbül Efendi FANÇO'da Çocuklarımız İçin Müzik Eşliğinde Resim Keyfi

Fatih Belediyesi, Sümbül Efendi Çocuk Kütüphanesi’nde “Resim İstasyonu” etkinliği düzenledi. Çocuklarımız canlı müzik eşliğinde resim yaparak yaratıcılıklarını sergiledi.

17 Ekim 2024
Sümbül Efendi FANÇO da Çocuklarımız İçin Müzik Eşliğinde Resim Keyfi

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi, Sümbül Efendi Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlediği “Resim İstasyonu” etkinliğiyle çocuklara hem eğlenceli hem de yaratıcı bir deneyim sundu. Etkinlik gün boyunca çocukların katılımıyla gerçekleştirildi ve katılımcılar müziğin ritmiyle yaratıcılıklarını sergileme fırsatı buldular.

Etkinliğin başlangıcında kütüphanede oluşturulan özel bir alanda çocuklar canlı müzik eşliğinde renkli kalemler ve tuvallere yönlendirilerek resim yapmaya teşvik edildi. Müzik sesi yükseldiğinde çocuklar kendi hayal güçlerini kullanarak neşeli ve canlı resimler çizmeye başladılar. Müzik durduğunda her çocuk bir yandaki şövaleye geçerek arkadaşlarının yarım bıraktığı resmi devraldı. Bu durum hem iş birliğini teşvik etti hem de çocukların birbirlerinin eserlerine katkıda bulunmalarını sağladı.

Etkinlik sırasında çocukların neşeli sesleri ve kahkahaları kütüphanenin atmosferini daha da canlı hale getirdi. Öğretmenler ve veliler de çocukların bu yaratıcı süreçteki heyecanına ortak oldular. Resim yapmanın yanı sıra çocuklar arasında dostlukların pekişmesi ve yeni arkadaşlıkların kurulması da gözlemlendi. Bu sosyal etkileşim çocukların yalnızca sanatsal yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp sosyal becerilerini de artırmalarına olanak sağladı. Ayrıca etkinliğe katılan aileler çocuklarının sanatsal gelişimlerine tanıklık etmenin yanı sıra birbirleriyle de tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular. Bu tür sosyal etkileşimler çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri açısından son derece önemli bir role sahiptir.

Etkinliğin sonunda her çocuğun yaptığı resim isminin yazılı olduğu bir etiketle birlikte kendilerine hediye edildi. Bu hediyeler etkinliğin hatırası olarak çocukların ömür boyu saklayabileceği özel anılara dönüştü. Kütüphane yöneticileri etkinliğin büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek bu tür organizasyonların çocuklar için önemini vurguladılar. Katılımcı çocuklar kendi eserleriyle gurur duyduklarını ifade ederek tekrar böyle etkinlikler düzenlenmesini istediklerini dile getirdiler.

Fatih Belediyesi bu tür etkinliklerle çocukların gelişimine katkıda bulunmayı ve sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. “Resim İstasyonu” gibi organizasyonlar çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine ve özgüvenlerini artırmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca bu tür aktiviteler çocukların sanata olan ilgilerini artırarak ileride daha büyük sanat projelerine katılımlarını teşvik etme hedefini taşıyor.

Kütüphane yetkilileri bu tür etkinliklerin çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini beslemenin yanı sıra onlara sanat yoluyla duygusal bir ifade biçimi kazandırdığını belirttiler. Sanatın çocukların kendilerini ifade etmelerine ve duygularını daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu ifade ettiler. Böylece çocuklar sadece teknik becerilerini geliştirmekle kalmayıp duygusal zeka gelişimlerine de katkı sağlıyor. Ayrıca sanatın çocukların özgüvenlerini artırdığını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını geliştirdiğini de vurguladılar.

Etkinlikte ayrıca çocukların çevresel sorunlara duyarlılık kazanmalarına yönelik özel bir bölüm de yer aldı. Bu bölümde atık malzemelerin sanatta nasıl kullanılabileceği üzerine bilgi verildi ve çocukların kendi yaratıcılıklarını kullanarak geri dönüşüm projeleri geliştirmeleri teşvik edildi. Bu sayede çocuklar hem sanat yaparken hem de doğaya karşı sorumluluk duygusu kazandılar. Geri dönüşüm temalı atölyeler çocukların çevresel farkındalıklarını artırmanın yanı sıra yaratıcı düşünme becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oldu.

Ayrıca etkinlik sırasında çocuklara sanatın toplum üzerindeki etkileri, sanatın sosyal mesaj verme gücü ve toplumsal sorunların sanatsal çalışmalara yansıması hakkında kısa sunumlar yapıldı. Bu sunumlar çocukların sanatı sadece bireysel bir ifade aracı olarak değil, aynı zamanda sosyal bir araç olarak görmelerini sağladı. Bu perspektif onların sanatla ilgili düşünce yapılarını zenginleştirdi ve toplumsal sorunlara daha duyarlı bir bakış açısı kazandırdı.

Fatih Belediyesi bu etkinliklerle sadece çocukların sanatsal becerilerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda onların toplumsal bilinçlerini artırmayı da hedefliyor. Bu bağlamda gelecekte düzenlenecek etkinlikler toplumsal dayanışmayı güçlendiren ve çocukları aktif bireyler haline getiren bir platform olarak işlev görecek.

“Resim İstasyonu” etkinliği çocukların hem sanatsal hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlayan, keyifli ve öğretici bir deneyim sundu. Fatih Belediyesi bu tür etkinliklerle çocukların sanatı ve kültürü daha yakından tanımasına olanak tanıyarak geleceğin yaratıcı bireylerini yetiştirmeyi amaçlıyor. Kütüphaneler Birimi çocuklara yönelik sanatsal faaliyetlerin devam etmesi için yeni projeler üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

“Resim İstasyonu” etkinliği hem eğlenceli hem de öğretici bir ortamda çocukların sanatsal yönlerini keşfetmelerine olanak tanıdı. Fatih Belediyesi bu tür organizasyonlarla geleceğin sanatçılarını ve bilinçli bireylerini yetiştirmeye devam edecek. Bu etkinliklerin sürekliliği çocukların sanata olan ilgilerini artırmanın yanı sıra onları sosyal ve kültürel olarak da zenginleştirecektir.