-A A+

“Suriçi Kupası” Coşku Dolu Bir Kapanış Töreniyle Tamamlandı

Gençlik ve Spor Birimi tarafından düzenlenen Suriçi Kupası, coşkulu bir kapanış töreniyle sona erdi. Heyecan dolu yarışmalar, öğrencilerin hem keyifli vakit geçirmesine hem de rekabetçi becerilerini geliştirmesine katkı sağladı.

28 Mayıs 2024
“Suriçi Kupası” Coşku Dolu Bir Kapanış Töreniyle Tamamlandı

Gençlik ve Spor Birimi tarafından organize edilen Suriçi Kupası, bu yıl da büyük bir katılımla sona erdi. Toplamda 15 farklı branşta düzenlenen turnuvada, Geleneksel Çocuk Oyunları (sek-sek, yakar top ve mendil kapmaca) etapları da yer aldı ve turnuva 3 branşta tamamlandı.

48 farklı okulun katılım sağladığı Suriçi Kupası, 3 farklı kategoride toplam 2016 öğrenciyle gerçekleştirildi. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turnuva, öğrencilerin hem eğlenmesini hem de rekabetçi ruhunu geliştirmesini sağladı. Turnuva sonunda dereceye giren okullara kupa, madalya ve para ödülleri takdim edilerek başarıları taçlandırıldı.

“Sek Sek” alanında, 1. ve 4. sınıflarda Katip Çelebi İlkokulu, 2. ve 3. sınıflarda Topkapı Mehmet Bey İlkokulu, Küçükler kategorisinde Sultan Fatih Koleji, Yıldızlar kategorisinde ise Gazi İHO dereceye girdi. “Mendil Kapmaca” alanında, 3. ve 4. sınıflarda Topkapı Mehmet Bey İlkokulu, Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde Özel Sultan Fatih Koleji derece aldı. “Yakan Top” alanında ise, 3. sınıflarda Topkapı Mehmet Bey İlkokulu, 4. sınıflarda Şeyhülislam Hayri Efendi İlkokulu, Küçükler kategorisinde Uzunyusuf Ortaokulu, Yıldızlar kategorisinde Aksaray Mahmudiye Ortaokulu dereceye girdi.

Gençlik ve Spor Birimi yetkilileri, turnuvanın amacına ulaştığını ve gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Geleneksel Çocuk Oyunları etaplarının özellikle büyük ilgi gördüğü ve çocukların bu oyunlarla keyifli vakit geçirdiği vurgulandı.

Suriçi Kupası, öğrencilerin sporla iç içe büyümelerini ve geleneksel oyunlarımızı yaşatmalarını sağlamayı amaçlayan önemli bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Turnuvaya katılan tüm öğrenciler ve okullar büyük bir özveri ve başarı gösterdi. Suriçi Kupası’nın kapanışı, coşkulu bir törenle gerçekleştirildi ve bu yılın etkinliği de başarıyla sona erdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin