-A A+

Tarih Bölümü Akademisyenleri Fatih'i Gezdi

İstanbul’daki üniversitelerin tarih bölümlerinde görev yapan akademisyenler Fatih’in tarihi ve kültürel anlamda önemli noktalarını ziyaret ederek, gözlemlediler.

1 Mart 2022
Tarih Bölümü Akademisyenleri Fatih i Gezdi

İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi tarih bölümü akademisyenleri düzenlenen özel bir programla Fatih’in tarihi ve kültürel anlamda önemli destinasyonlarını gezdiler. İlk olarak Fatih Merkez Kütüphanesi’ni gören kıymetli akademisyenler öğrencilere sunulan hizmetlere hayranlık duyduklarını dile getirdiler. Cam Küm Sanat Galerisi’nde 2. Yeditepe Bienali’ni 3 boyutlu olarak deneyimleyen kıymetli misafirlerimizin bir sonraki durağı Medrese Davutpaşa oldu. Burada öğrencilere sunulan hizmetlerle ilgili bilgi aldıktan sonra Yedikule Hisarı’nı rehber eşliğinde gezerek, restorasyon sürecini inceleyip bilgi alışverişinde bulundular. Akademisyenlerimizin son durağı kapılarını ilk kez 2. Yeditepe Bienali için açan Nuruosmaniye Cami’nin mahzeni oldu. Burada eserleri yakından inceleyerek değerlendirmelerde bulunan misafirler, hem tarihi hem de kültürel anlamda Fatih’te çok güzel işlerin hayata geçirildiği ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü gözlemlemekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin