-A A+

Tarihî Yedikule Hisarı'nda Müzeler Haftası'na Özel “4İN1” Atölyeleri Düzenlendi

Müzeler Haftası'na özel olarak Yedikule Hisarı'nda düzenlenen "4İN1" atölyelerinde, katılımcılar tarih, sanat ve çevre bilinci kazanırken keyifli bir gün geçirdiler.

19 Mayıs 2024
Tarihî Yedikule Hisarı nda Müzeler Haftası na Özel “4İN1” Atölyeleri Düzenlendi

İstanbul'un tarihî ve kültürel mirasını yaşatmak ve gençler arasında bilinç oluşturmak amacıyla, Müzeler Haftası’na özel olarak Yedikule Hisarı'nda “4İN1” atölyeleri düzenlendi. “Müzeler Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılara tarih, sanat ve çevre bilinci aşılandı. Atölyeler, gün boyunca farklı konseptlerle zenginleşti. Sabah saatlerinde başlayan "Kağıttan Kaseye Yolculuk Atölyesi"nde katılımcılar, sürdürülebilir kalkınma ve geri dönüşüm konularında bilgilendirilirken, kağıdın evrimi ve önemi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Öğleden sonra ise Japonya'dan dünyaya yayılan kirigami sanatıyla buluşan katılımcılar, Yedikule Hisarı'nın tarihî atmosferinde "Kirigami Atölyesi"nde kendi üç boyutlu tasarımlarını hayata geçirdiler. Sanatseverler hem eğlenip hem de yeni bir sanat formuyla tanışma fırsatı buldular. Çocuklar için düzenlenen "Çocuk Arkeologlar Atölyesi"nde ise minik katılımcılar, Yedikule Hisarı'nın gizemli dünyasını keşfettiler. Kum havuzunda gizlenmiş nesneleri bulan çocuklar, arkeolojik çalışmaların heyecanını yaşadılar, keyifli ve eğitici bir deneyim kazandılar. Günün son atölyesi olan "Antik Amfora Atölyesi"nde katılımcılar, antik amforaların tarihini ve mitolojik hikayelerini öğrenerek kendi özgün tasarımlarını oluşturdular. Gün sonunda ise “Müzede Bir Gece” adlı film gösterimi gerçekleştirildi. Tarihî Yedikule Hisarı’nda düzenlenen atölyeler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin