Tarihi Açılış İçin Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz

Ayasofya-i Kebir Camii, 24 Temmuz Cuma günü yeniden ibadete açılıyor. Vuslata saatler kala Fatih Belediyesi ekipleri gerekli hazırlık çalışmalarını büyük bir heyecan ve titizlikle, aralıksız olarak sürdürüyor. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan çalışmaları anbean yerinde inceleyerek, takip ediyor.

23 Temmuz 2020
Tarihi Açılış İçin Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz

Fatih Belediyesi’nin açılışla ilgili yürüttüğü çalışmalar şu şekilde;

• Cami çevresinin tüm peyzaj ve bakım çalışmaları tamamlanarak, çiçek ekimleri yapıldı.
  • Caminin içi ve çevresi Fatih Belediyesi ekiplerince temizlenerek, dezenfekte edildi ve gül suyuyla yıkandı.
  • Giriş çıkış yapılacak yerler ile ulaşım aksı çevresine yönlendirme ve bilgilendirme amaçlı tabela ve afiş çalışması yapıldı.
  • Cami içi ve dışarısındaki tüm ses sistemi eksiklikleri giderilerek, led ekran kurulumları yapıldı.
  • Fatih Belediyesi Cankurtaran Sosyal Tesisleri’nin otoparkı basın mensuplarına tahsis edildi. Belediyeye ait araçlar buradan açılış alanına ring seferler yapacak.
  • Belirlenen dağıtım noktalarında vatandaşlara su, maske ve dezenfektan dağıtımı yapılacak.
  • Vatandaşlar için ayrılan namaz bölümlerinde kıble yönü belirlenerek, salgın önlemleri nedeniyle namaz kılınacak alanlarda 35 bin adet etiket ile saf düzeni işaretlemesi yapıldı.
  • Yenikapı-Cankurtaran ve Eminönü’nden alana gelecek olan vatandaşlar için Fatih Belediyesi’ne ait araçlar ücretsiz ring hizmeti verecek.
  • Belirlenen alanlarda namaz kılacak vatandaşlara tek kullanımlık seccade ile şapka dağıtımı yapılacak.