-A A+

Tarihi Cankurtaran Mahallesi Ahırkapı Semti Eski Kimliğine Kavuşuyor

Fatih Belediyesi’nin cephe rehabilitasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yedikule, Küçükmustafapaşa, Sancaktar, Kiremit Caddesi, Haliç, Lonca ve Zeyrek cephelerinin ardından Ahırkapı’da tarihi dokunun korunarak yaşatılması için çalışması başladı.

7 Haziran 2023
Tarihi Cankurtaran Mahallesi Ahırkapı Semti Eski Kimliğine Kavuşuyor

Fatih’in zengin tarihi dokusunu, yaşayanları ile birlikte korumayı hedefleyen ve kentsel kimliğin muhafazası, sürdürülebilirliğin sağlanması amacı güdülerek hazırlanan Cephe Rehabilitasyon Projeleri Fatih Belediyesi’nin ilgili müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Bölgedeki birçok sivil mimari örneği tarihi yapının ömrünün uzatılması için rehabilitasyon ve bakım onarım çalışmaları ağı günden güne genişlemektedir. Ahırkapı’nın tarihi dokusunun korunması ve bölgenin özellikli mimari karakterinin öne çıkarılması amacıyla yapılan cephe rehabilitasyon çalışmalarında, lazer tarama yöntemi ile bina cephe rölöveleri hazırlanmakta; 3 boyutlu modelleme tekniği ile renk uzmanlarımız tarafından bölgenin karakterine uygun renkler seçilerek tamamlanmaktadır. Ayrıca bina cephelerinde niteliksiz ekler (tente, tabela, klima vb.) sökülerek, yapılar eklentilerinden arınarak özgün hallerine kavuşmaktadır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin