-A A+

Tarihi Fındıkzade Çukurbostan'da İftar Coşkusu

Fatih Belediyesi’nin bu akşamki iftar sofrası Fatih’in en büyük nefes bahçesi ve yaşam alanı olan Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda kuruldu.

26 Mayıs 2019
Tarihi Fındıkzade Çukurbostan da İftar Coşkusu

25 bin metrekare alanda kurulan iftar sofralarında 8 bin Fatihli, su ve kuş sesleri altında oruçlarını hep birlikte açtı. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi alana gelen Başkan Turan, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.

“Çukurbostan dün olduğundan çok daha güvenli bir yer olacak”

Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nın daha güvenilir bir yer olması için çalıştıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Fatih bizim kadim ilçemiz. Milletimizin yeryüzünde yegâne en müstesna yeri neresi derse mutlaka İstanbul deriz. Bu tarifin içinde tarif edilen yerde aslında şu anda sınırları içerisinde bulunduğumuz Fatih İlçesi’dir. Fatih’te Belediye Başkanlığı yapmam ve milletimize hizmet etme imkânı bulduğum için bunu büyük bir şeref olarak kabul ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu alan geçmişte çok kısıtlı bir kesim tarafından kullanılıyordu. Çukurbostanlar önceki belediye başkanımızın gayretleri ile halkımız tarafından kullanılan bir alan haline geldi. Bu parkları fırsat buldukça ziyaret ediyor, komşularımızla görüşüyorum. Çukurbostan bundan sonra dün olduğundan çok daha güvenli bir yer olacak. Mutlaka altını çizerek söylüyorum. Yüzde yüz güvenli bir yer olacak burası. Çocuklarımız ve hanımefendiler buraya girdiğinde hiçbir güvenlik endişesi yaşamayacaklar. Çevre sakinleri buradaki değişimlerin farkındalar. Bu artarak devam edecek ve Çukurbostan’ın kapısından girdiğiniz de hiçbir tereddüde mahal kalmadan güvenli bir ortama girdiklerinin farkında olacaklar. Bununla alakalı ne gerekiyorsa alt yapısını hazırlıyoruz” dedi. Başkan Turan, alanda bulunanlara bir de müjde vererek, “Burada uzun yıllardır boş bekleyen Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na ait bir binamız var. Vakıf, binalarını Bayram sonrası 25 yıl kullanım hakları olmasına rağmen bu haklarından feragat ederek Belediyemize teslim edecekler.” dedi.

İftar sonrası vatandaşları selamlayan ve yapılacak 23 Haziran seçimlerine değinen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Binali Yıldırım’ın İstanbul için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Kaya, “Fatihli hemşerilerimden, komşularımdan Binali Yıldırım başkanımıza büyük bir destek istiyorum. İstanbul’da her şey Binali Yıldırım’la daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eski Bakan Kaya ve Başkan Turan, iftarını açan vatandaşlara 3 bin paket dondurma ikramında bulundu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin