Tarihi Yedikule Hisarı'nda Eşsiz Bir Etkinlik: Aile Çadır Kampı

Fatih Belediyesi, Yedikule Hisarı'nda unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Aile Çadır Kampı" etkinliği Cumartesi sabahı saat 09.00'da başlayarak Pazar günü saat 14.00'te sona erdi.

10 Temmuz 2023
Tarihi Yedikule Hisarı nda Eşsiz Bir Etkinlik: Aile Çadır Kampı

Yedikule Hisarı'nın tarihi atmosferinde kurulan çadırlar ve yakılan kamp ateşi, katılımcıları büyüleyen bir ortam oluşturdu. Etkinlik boyunca belediyemiz tarafından sürpriz ikramlarda bulunuldu. Alana kurulan pamuk şeker ve patlamış mısır arabaları çocukların gözdesiydi.

Fatih Belediyesi bünyesindeki birimler, etkinlik alanında aktif bir rol üstlendi. Gençlik ve Spor Birimi, Sosyal İşler Birimi, Kütüphaneler Birimi, Fit Fatih, Proje Karınca, Bilim Fatih, Fanço, Yedikule&Ayvansaray Bahçe, Bilgi Evleri Çocuk Durakları gibi birimler, zengin bir etkinlik programıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Kütüphaneler Birimi, 3D Ahşap Kumbara Tasarım Atölyesi, Tuval Resim Atölyesi ve Aile Resim Atölyesi gibi yaratıcı etkinlikler düzenledi. Ayrıca, ateş yakıldıktan sonra gerçekleştirilen masal saatiyle çocukların hayal dünyasına dokundu. Sosyal İşler Birimi ise çevre ve doğa temalı magnet ve kitap ayracı atölyesiyle çocukların doğa sevgisini pekiştirdi. Fit Fatih, minik şeflerle birlikte sağlıklı tatlılar hazırladı ve aileleri balon futbolu ile eğlendirdi. Ayrıca, gezen tartıyla ölçüm yaparak sağlıklı yaşama dair tüyolar verdi. Yedikule&Ayvansaray Bahçe, doğa temalı mini teraryum atölyesiyle çocuklara doğal yaşamı keşfetme fırsatı sundu. Bilim Fatih, mancınık, taş boyama, üflemeli roket ve mikroskop ile fosil inceleme gibi etkileyici atölyelerle katılımcıları bilimsel keşiflere yöneltti. Ayrıca, ebeveynlerin da katılımıyla "Bilim Şovu" ve KAHOOT yarışması düzenledi. Etkinlikte yer alan diğer birimler arasında Halkla İlişkiler Ofisi, karşılama ekibiyle birlikte çocuklara balon ve baloncuk dağıttı. Proje Karınca ise geleneksel tokat baskı ve takı tasarımı atölyeleriyle katılımcıları sanatsal deneyimlere yönlendirdi. Fatih Sanat Akademisi ise resim atölyesiyle sanatseverlere yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı verdi. Etkinliğin sonunda ise kamp ateşi yakıldı ve Akustik Akşamlar etkinliği düzenlendi. Ayrıca, çocuklar için unutulmaz bir Karagöz Hacivat ve kukla gösterisi gerçekleştirildi. Halkla İlişkiler Ofisi, ailelere etkinlik sonunda özel bir hediye kiti sunarak güzel bir hatıra bıraktı.

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği Aile Çadır Kampı, tarihi Yedikule Hisarı'nda oluşturulan eşsiz atmosferiyle katılımcıları büyüledi. Bu unutulmaz etkinlik, ailelerin bir araya gelerek keyifli zaman geçirmelerini sağlarken, aynı zamanda farklı birçok birimin etkinliklere katkı sağlamasıyla zengin ve eğlenceli bir deneyim sundu.