-A A+

TCG Anadolu Sarayburnu Limanı'nda

Türkiye'nin en büyük yerli ve milli askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul'da Sarayburnu Limanı'na demirleyerek yeniden halkın ziyaretine açıldı.

2 Kasım 2023
TCG Anadolu Sarayburnu Limanı nda

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Sarayburnu’nda ziyarete açıldı. Sarayburnu Limanı'na demirleyen gemi, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gezildi. Cumhuriyet Bayramı'nda Boğaz'daki törene 100 savaş gemisinin yanı sıra, uçak ve helikopterlerle TCG Anadolu da katılmıştı.

TCG Anadolu

TCG Anadolu (L-400), Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan bir LHD sınıfı (havuzlu helikopter gemisi) savaş gemisidir. Türk Donanma tarihindeki ilk LHD gemisi olan TCG Anadolu, adını Anadolu Yarımadası'ndan almıştır. Sedef Tersanesi'nde İstanbul merkezli olarak inşa edilen gemi, 10 Nisan 2023'te Türk Deniz Kuvvetleri envanterine katılmıştır. TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri için bir komuta merkezi ve amiral gemisi olarak hizmet verirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzun süreli muharebe, uzun mesafeli askeri operasyonlar ve insani yardım operasyonları gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin