Turizm Sezonu Açılışı Vali Gül, Başkan Turan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın Katılımıyla Yedikule Hisarı'nda Gerçekleştirildi

İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Nadir Alpaslan'ın katılımıyla efsaneleriyle ünlü Yedikule Hisarı yeni turizm sezonuna kapılarını açtı. Sezon boyunca rehberli turlar ve çeşitli kültürel etkinlikler ziyaretçileri bekliyor.

29 Haziran 2024
Turizm Sezonu Açılışı Vali Gül, Başkan Turan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ın Katılımıyla Yedikule Hisarı nda Gerçekleştirildi

İstanbul'un tarihî zenginliklerinden biri olan Yedikule Hisarı bu yılki turizm sezonunun açılışına ev sahipliği yaptı. İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Nadir Alpaslan'ın katılımıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

“Efsaneleriyle Ünlü Yedikule Hisarı” Turizm Sezonu Açıldı

Yedikule Hisarı İstanbul'un tarihine tanıklık eden önemli bir yapı olarak bu yıl da turistler için kapılarını araladı. Açılış töreninde İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Nadir Alpaslan konuşmalar gerçekleştirdi.

Vali Gül, konuşmasında İstanbul'un tarihî ve kültürel mirasının korunması ve tanıtılması konusundaki çalışmalara vurgu yaparak “İstanbul tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Yedikule Hisarı da bu zengin tarihin önemli bir parçasıdır. Bugün burada, bu tarihî yapıyı yeniden canlandırmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul'un turizm potansiyelini artırmak ve bu potansiyeli dünya ile paylaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ise konuşmasında Yedikule Hisarı'nın restorasyon çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirtti. "Yedikule Hisarı sadece bir tarihî yapı değil, aynı zamanda İstanbul'un kültürel mirasının bir sembolüdür. Bu sezon ziyaretçilerimiz için birçok sürpriz etkinlik hazırladık. Amacımız hem yerli hem de yabancı turistlere unutulmaz bir İstanbul deneyimi sunmak," ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Nadir Alpaslan da konuşmasında "İstanbul geçmişten günümüze sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış ve benzersiz kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirdir. Bu değerli mirasın bir parçası olan Yedikule Hisarı turizm sezonu boyunca pek çok farklı etkinlik ve rehberli turlarla ziyaretçilerini ağırlıyor. Yedikule Hisarı'nda gerçekleştirilen turlar ve etkinlikler ziyaretçilere İstanbul’un tarihî dokusunu derinlemesine keşfetme imkânı sunuyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde hem şehrin turizm potansiyeli yükselmekte hem de İstanbul’un uluslararası alanda tanıtımı güçlenmektedir," diyerek Yedikule Hisarı’nın kültürel açıdan önemine dikkat çekti.

Açılış töreni Yedikule Hisarı'nın tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Film hisarın tarihî ve kültürel önemini anlatırken ziyaretçilere zengin görseller sundu. Tanıtım filminin ardından düzenlenen kokteyl ile etkinlik devam etti.

Turizmciler ve Kültür Elçileri Bir Arada

Etkinlik İstanbul'un turizm sektöründen birçok önemli ismin bir araya gelmesine de vesile oldu. Turizmciler, tarihçiler ve kültür elçileri Yedikule Hisarı'nın İstanbul turizmi için taşıdığı önemi bir kez daha vurguladılar. Yedikule Hisarı'nın sadece bir tarihî yapı değil, aynı zamanda İstanbul'un turizm destinasyonları arasında önemli bir yer tuttuğu ifade edildi.

Gelecek Etkinlikler ve Ziyaretçi Rehberliği

Açılış töreninin ardından Yedikule Hisarı'nda ziyaretçilere hisarın tarihini anlatan rehberli turlar düzenlendi. Bu turlar ziyaretçilere Yedikule Hisarı'nın geçmişine dair ayrıntılı bilgiler sunarken İstanbul'un tarihî dokusunu yakından tanıma fırsatı verdi. Turizm sezonu boyunca Yedikule Hisarı'nda çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek ve ziyaretçiler bu etkinliklerle İstanbul'un tarihini daha yakından tanıyabilecekler.

Turizm sezonunun açılışı İstanbul ekonomisi için de büyük önem taşıyor. Turistlerin Yedikule Hisarı gibi tarihî mekanlara ilgisi bölgedeki esnaf ve işletmeler için de önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Vali Gül, Başkan Turan ve Bakan Yardımcısı Alpaslan bu yılki turizm sezonunun İstanbul ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirttiler.

Yedikule Hisarı'nda gerçekleştirilen turizm sezonu açılışı hem İstanbul'un tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtmak hem de turizm potansiyelini artırmak adına önemli bir adım oldu. Bu sezon boyunca düzenlenecek etkinlikler ve restorasyon çalışmaları ile Yedikule Hisarı ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.