-A A+

Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun Dünya Drone Şampiyonası İçin Milli Takım Sıralama Etapları Tamamlandı

Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mimar Sinan Stadı'nda düzenlenen THSF İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası 2. Etap sıralama yarışında Türkiye'nin en hızlı 32 pilotu belirlendi.

4 Ağustos 2024
Türkiye Hava Sporları Federasyonu nun Dünya Drone Şampiyonası İçin Milli Takım Sıralama Etapları Tamamlandı

Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından düzenlenen İnsansız Hava Araçları (Drone) Türkiye Şampiyonası 2024 yılı yarışlarıyla yenilenen formatında büyük bir heyecan yaratmaya devam ediyor. 27 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilen 1. Etap sıralama yarışının ardından şampiyonanın 2. Etap sıralama yarışması İstanbul’da, Fatih Belediyesi’nin desteğiyle Mimar Sinan Stadı’nda yapıldı. Yarışmaya 82 pilot kayıt yaptırırken bunlardan 42’si zaman dereceleri için pistte mücadele etti.

İstanbul Sıralama Yarışlarının Sonuçları Açıklandı

İstanbul’da gerçekleştirilen sıralama yarışları sabah başladı ve gün boyu süren heyecanlı mücadeleler sonucunda Türkiye’nin en hızlı 32 pilotu belirlendi. Ankara ve İstanbul’da yapılan sıralama yarışlarında elde edilen zamanlar bir araya getirilerek oluşturulan bu liste 10 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek olan final yarışına katılacak pilotları belirledi.

Finale kalan pilotlar arasında Nazım Tüzün, Atakan Mercimek, Burak Mercimek, Batu Erilkun, Hüseyin Ablak, Fatih Ünal, Deniz Aksaya, Yusuf Yardım gibi birçok yetenekli isim bulunuyor. Toplamda 149 pilotun kayıt yaptırdığı şampiyonada finale kalmaya hak kazanan 32 pilot Türkiye şampiyonu unvanı için mücadele edecek.

Milli Takım Seçimleri İçin Son Yarış

Bu yılki THSF İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası 2025 Milli Takımı’nın belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl Güney Kore’de düzenlenen World Drone Racing Championship (CAT1) yarışlarında ülkemizi temsil eden Nazım Tüzün, bu yıl da finale kalan pilotlar arasında yer alıyor. Ayrıca 2023 sezonunda THSF yarışlarında ilk 4’e giren Burak Mercimek, Nazım Tüzün, Hüseyin Ablak ve Atakan Mercimek de 31 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek olan CAT1 World Drone Racing Championship yarışında Türkiye’yi temsil edecekler.

2024 sezonunda THSF Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren pilotlar 2025 yılında Milli Takım olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etme hakkını elde edecekler. Bu durum şampiyonanın rekabetini ve heyecanını daha da artırıyor.

Bu yarışların ardından Türkiye’nin drone teknolojilerindeki yetkinliğini ve uluslararası alandaki prestijini daha da pekiştirecek önemli bir etkinlik daha gerçekleştirilecek. 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Yedikule Hisarı’nda Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenecek olan Dünya Drone Yarışı Türkiye etabı (CAT2) yapılacak. Bu uluslararası yarış yerli ve yabancı birçok profesyonel drone yarış pilotunun katılımıyla büyük bir heyecana sahne olacak. Etkinlik sadece yarışlarla sınırlı kalmayacak; katılımcılar teknolojik etkinlikler, sahne şovları ve çeşitli aktivitelerle de keyifli vakit geçirebilecekler.

Drone Yarışlarında Türkiye’nin Yükselen Yıldızı

Son yıllarda drone yarışları ve teknolojilerinde adını sıkça duyuran Türkiye THSF’nin düzenlediği bu etkinliklerle dünya çapında bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. Hem yerel hem de uluslararası yarışmalarda gösterilen başarılar Türkiye’nin bu alandaki iddiasını ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği bu yarışmalar yalnızca pilotlar için birer mücadele alanı değil, aynı zamanda Türkiye’nin hava sporları alanındaki başarısını dünyaya duyurma fırsatı olarak da görülüyor. Yarışmalara katılan tüm pilotlar Türkiye’nin drone teknolojileri ve sporlarındaki geleceği için önemli birer temsilci olarak değerlendiriliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin