-A A+

Türkiye Tasarım Vakfı ile Birlikte Düzenlenen Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi Sona Erdi

Türkiye Tasarım Vakfı ve Fatih Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve beş gün boyunca devam eden Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi, Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde kapanış yaptı. Belediye Başkanı M. Ergün Turan, katılımcılarla bir araya geldi.

15 Temmuz 2023
Türkiye Tasarım Vakfı ile Birlikte Düzenlenen Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi Sona Erdi

Ticaretin kalbinin attığı Tarihi Kapalıçarşı’nın da bulunduğu hanlar bölgesi için Mimar Doç. Dr. Ayşegül Özer ve Yüksek Mimar Aylin Öter Önder öncülüğünde “Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi” düzenlendi. Doç. Dr Gülhan Benli, Murat Belge gibi önemli isimlerin de yer aldığı atölye büyük ilgi gördü. Yıllar içinde farklı işlevsel dönüşümler geçiren bölgenin bu dönüşümüne yakinen tanıklık etmek ve günümüzde geldiği durumu tespit etmek için düzenlenen beş günlük atölye kapsamında birçok farklı rotada keşif yapıldı. Mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilerin katıldığı atölye çalışması, Türkiye'nin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan Fatih ve Eminönü bölgelerindeki sorunlara çözüm üretmeyi amaçlayan önemli bir etkinlikti. Katılımcılar bölgedeki sorunları analiz edip çözüm önerileri geliştirirken aynı zamanda gerçek dünya sorunlarına yönelik pratik deneyim imkanı buldular. Hanlar bölgesinin daha işlevsel, estetik ve sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için önemli bir adım olan Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi’nin Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi’nde yapılan kapanış programında; katılımcılar tarafından geliştirilen çözüm önerileri ve tasarımlar, ilgili paydaşlarla paylaşılacak ve hanlar bölgesinin dönüşüm sürecine katkı sağlayacak şekilde değerlendirildi. Katılımcılara teşekkür eden Başkan Turan, genç mimarların fikirleri ve yaratıcılığıyla Fatih/Eminönü Hanlar Bölgesi'nin geleceğine olumlu bir katkı yapmayı hedeflediklerini belirtti.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin