-A A+

Uluslararası Perküsyon Festivali Sulukule Sanat Akademisi'nde Yapıldı

‘Uluslararası İstanbul Perküsyon Festivali’nin ikincisi Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi’nde gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen Perküsyon Yarışması yoğun ilgi gördü.

13 Kasım 2019
Uluslararası Perküsyon Festivali Sulukule Sanat Akademisi nde Yapıldı

Başvuruların internet ortamında yapıldığı Perküsyon Yarışması’na bu alanda rekor sayılabilecek sayıda 125 yarışmacı katıldı.

Festival organizasyonunu ve sanat yönetmenliğini, perküsyon sanatçısı Engin Gürkey’in yaptığı yarışmaya yerli ve yabancı jüri üyeleri ve eğitmenlerin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinden yarışmacılar da iştirak etti. Bu seneki Jüri Başkanı David Friedman (ABD), jüri üyeleri ise Daniella Ganeva (İngiltere) Royal College of Music, Jeremy Friedman (ABD), Pavel Stepanov (Rusya), Can Kıyıcı – Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (C.S.O.) (Türkiye), Oğuzhan Oğuz –Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ( T.Ü.D.K.) (Türkiye) ve Utku Ünal –İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü U.Ü.M.A. (Türkiye) oldu.

Yarışmada; Türk, Latin Amerika, Afrika Perküsyon Solo Performansı, Çocuk ve Yetişkin Perküsyonları, Klasik Perküsyon Solo Performans, Çocuk ve Yetişkin Bateri Solo Performans ve Çocuklar ve Yetişkinlerin Türk, Latin Amerika, Afrika Perküsyon Performansı kategorilerinde sundukları performanslar bir hayli çekişmeli geçti.

Yarışmada dereceye girenler ve mansiyon alanlar enstrüman, plaket ve sertifika ile ödüllendirilirken, ikincilik ve üçüncülük alanlara da sertifika verildi. Ayrıca festival süresince isteyen müzikseverlere jüri üyesi eğitmenlerden Sertifikalı Master Class dersleri alma imkânı da sunuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin