-A A+

Uluslararası Üniversiteler Kürek Şampiyonası'nda Madalyalar Sahiplerini Buldu

Fatih Belediyesi Kano ve Kürek Sporları Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı 2022 Uluslararası Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nın final müsabakasının kazananları düzenlenen ödüllerini aldı.

10 Eylül 2022
Uluslararası Üniversiteler Kürek Şampiyonası nda Madalyalar Sahiplerini Buldu

500’den fazla sporcunun ter döktüğü ve birçok farklı kategoride gerçekleşen şampiyonada Avrupa’dan ve Türkiye’den 73 farklı üniversite yer aldı. Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyona, renkli görüntülere sahne oldu.

EUSA Başkanı Adam Roczek de izleyiciler arasındaydı. Roczek, Türkiye’de gerçekleşen organizasyonla ilgili “Pandemi sonrası ilk defa üniversiteler arası organizasyonlara başladık. Avrupa Oyunları’ndan sonra ikinci büyük aktivitemiz İstanbul’da gerçekleşti. Burada olmaktan çok mutluyum, İstanbul bu şampiyona için doğru bir karardı. Sporcuların gözlerinden de mutluluklarını görebilirsiniz” dedi.

Sabah başlayan yarışlarda sporcular, takım ve bireysel kategorilerde, bin metrelik bir parkurda kürek çekti. Şampiyonada Türk sporcu, Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Elis Özbay kategorisinde ilk sırada yer alarak altın madalya kazandı.Avrupa şampiyonu olan Elis Özbay, madalyasını Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve EUSA Başkanı Adam Roczek'in elinden aldı.

BAŞKAN TURAN: "SPORDA TESİSLEŞME ÇOK ÖNEMLİ"

Etkinlikleri Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da takip etti. Başkan Turan, organizasyonla ilgili, "Çok önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Benim açımdan bakıldığında su üstündeki bu üç günlük manzara sevinç ve heyecan verici bir manzara. Kano ve Kürek Sporları Merkezimiz yaklaşıl iki buçuk yıl önce hizmete başladı. Sporda tesisleşme çok önemli. Bize bu tarz spor organizasyonlarını yapma fırsatı veriyor” dedi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin