-A A+

Vali Gül ve Başkan Turan, Yeniden İbadete Açılışının 4. Yıl Dönümünde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, yeniden ibadete açılışının dördüncü yıl dönümünde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde bir araya geldi. Başkan Turan, Ayasofya'yı asli kimliğine kavuşturan kararı imzalayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

24 Temmuz 2024
Vali Gül ve Başkan Turan, Yeniden İbadete Açılışının 4. Yıl Dönümünde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi nde Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan ve Fatih Kaymakamı Sn. Cafer Sarılı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının dördüncü yıl dönümünde bir araya geldiler. Program Kur'ân tilaveti ile başladı ve ardından yapılan kavurma ikramı ile devam etti. Başkan Turan, "Bize bu günleri gösteren Rabbimize binlerce kez şükürler olsun," diyerek bu müstesna günün güzelliğini doyasıya yaşadıklarını belirtti.

Başkan Turan, konuşmasında manevi mirasımıza sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak Fatih'in yadigârı bu muhteşem mabedi yeniden asli kimliğine kavuşturan karara imza atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz adına bir kez daha teşekkür etti. Ayrıca Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tarihî ve kültürel önemine değinerek bu büyük eserin gelecek nesillere aktarılmasının sorumluluğunun bilincinde olduklarını ifade etti.

Törene katılanlar Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışının dördüncü yıl dönümünde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken yapılan dualar ve şükürlerle bu anlamlı günü taçlandırdılar. Katılımcılar Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin manevi atmosferinde bir araya gelerek geçmişle bugün arasında kurulan bu güçlü bağı bir kez daha idrak ettiler.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin